Thursday, April 30, 2009

Ikhwan...

ikhwan with his new brothers at NY..

hye, chatting with my sis at US just now..'Ikhwan batuk tak baik2 dari last week'...tersentak aku dgr news ni...Ya Allah, aku mohon pada Mu, Kau jauhkanlah keluarga kakak aku di sana dari malapetaka yang kami tak ingini...Amin..

my sis akan bwk medical check up friday morning...aku tgh risau gile ni..nak suruh je dorang balik a.s.a.p..

my sis pesan jgn ckp ngan atok n nenek sbb takut dorang risau..

Ya Allah, Kau lindungi keluarga kakak aku...

p/s : aku rasa korang tau kan knp aku risau sgt kan?...'Selsema ****'...Jauhkan lah...

Wednesday, April 29, 2009

B'day wish list aku even b'day aku lambat lagi..

1. Semoga aku, isteri, parents, mertua n semua yang rapat dengan aku di panjangkan umur, murah rezeki n di mantapkan iman dalam diri ini.

2. Moga jodoh aku n isteri kekal hingga akhir hayat..amin..

3. Ada baby@anak untuk kebahagiaan aku n isteri n berjanji akan jaga bebaik ini budak kecik..hehehe..

4. Beli umah sendiri..Alhamdulillah..dah setel..

5. Buat umrah ngan isteri...klu ada rezeki kerjakan ibadah haji..

6. punyer 1 big bike..yamaha R1..meleleh beb..huhuhu...

7. dapat LCD tv bila masuk umah baru nnt..dgr citer mcm ada org nk sponsor..Alhamdulillah..

8. dapat belikan diamond ring atau gelang for my wife..tggu habib jewel sales le ye sayang...

9. dapat beli BMW M5...sebelum 40 tahun..hehehe..boleh ke tidak ni...Amin..

10. aku dapat jaga parents. mertua sebaik yang mungkin..InsyaAllah..

Adios..

Monday, April 27, 2009

Approved..

bru dpt call from miss cassandra, cimb bank...my housing loan just approved..Alhamdulillah..

Sunday, April 26, 2009

ini gambar aku kasi angkat dari internet..so xde view2 yg menarik..

salam. apa kabar semua? hope kengkawan semua sihat je k..ok, hari aku nk citer xtvt aku last weekend...hari sabtu plan nk pg jogging ngan wife aku kat area teluk mas tp x tercapai sbb aku ngantuk gila, mlm jumaat tu aku balik umah dlm kul 2.30 pagi lepak ngan team blogger BPN kat area melaka..byk info yg aku dapat dari blogger2 ni..ada dari kalangan blogger ni adalah yg bergelar Prof, Prof Madya n Dr...ada salah seorang yg aku kenal masa di Uni dulu...anyway kitorang ada mission utk diselesaikan..

Sabtu tengahari aku ngan wife gi dataran pahlawan untuk tgk Ekspo Rumah...blh tahanlah developer yg involved..semua type umah ada..aku n isteri aku saja je survey umah kat area melaka ni..semua ok n cantik2 tp aku n wife dah pun booking one signle storey semi-d kat area Sempang, Merlimau..Taman Seri Sempang...lah ni tgh tggu approval bank loan..so far alhamdulillah xde masalah..n officer bank pun ada telefon yg loan aku tu dh smpi ke HQ kl...

aku ada tanya dia, kebarangakalian loan aku tu approve atau x..officer tu ckp kemungkinan besar approve sbb Branch Melaka dah approve n dah recommend loan aku tu..Alhamdulillah..aku pilih CIMB bank sbb rate dia lagi rendah compare bank2 yg lain..interest rate pun rendah antara bank2 yg lain..

Harga umah ni RM 15x,xxx..puas hati lah..sbb ada tanah luas depan, tepi n belakang,4 bilik tdo, 2 bilik air..parking keter besar..dah siap tiled satu umah..lupa plak, aku belu umah ni pakai ejen..so dia dah mark-up le sikit kan..xpelah, market value umah tu area RM 165k - RM 170k...land area umah ni 38 x 80, built in area 28 x 60..

xpelah, sbb kitorang puas hati ngan umah ni..dkt ngan umah parents n umah mak mertua..my parents agak sedih lah sbb aku n wife plan nk beli umah..ye lah, sbb umah aku tu pun siapa yg nk duduk lagi..sedih gak n keberatan gak lah masa nk mintak permission tu..yelah aku ni anak bongsu maybe sbb tu parents aku mcm ada sedih ckit..Alhamdulillah, adik beradik aku smua sokong aku n faham apa yg aku nk..thanks...

so pasni, plan lain akan menyusul..nk buat grill, kabinet dapur, lampu, etc...$$$$$$$$$$$$$...huhuhuhuhu...

k guys, take care..adios..

Thursday, April 23, 2009


sumber: Berita Harian

Suami isteri maut dirempuh kereta, van

KUCHING: Sepasang suami isteri warga emas maut selepas motosikal yang dinaiki merempuh belakang sebuah kereta sebelum isteri digilis sebuah van di Kilometer 7, Jalan Dato' Mohd Musa, Kota Samarahan, dekat sini, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 pagi itu, kedua-dua mangsa, Hashim@Kassim Seman, 68, dan isterinya, Eijot Mat, 64, berasal dari Kampung Pinang, Kota Samarahan, maut akibat parah di kepala dan badan.

Ketua Polis Daerah Samarahan, Deputi Superintendan Abang Abdillah Abang Majid, berkata mangsa dipercayai gagal memberhentikan motosikal menyebabkan Hashim merempuh kereta berkenaan sebelum Eijot tercampak ke tengah jalan.

"Pada masa sama sebuah van dari arah belakang menggilis Eijot yang tercampak kira-kira dua meter dengan Hashim terperosok di belakang Perodua Kancil berkenaan," katanya di sini hari ini.

Difahamkan, mangsa baru sahaja selesai menjalani pemeriksaan kesihatan di Pusat Kesihatan Kota Samarahan dan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka.

P/S: Sedih bila terbaca kisah yg sgt menyayat hati ni..Takziah kepada keluarga Arwah..saya doakan Roh Arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman serta di kasihi Allah S.W.T..Amin...

kepada kengkawan yg terbaca entry ni, sedekah kan lah Al-Fatihah...

Tuesday, April 21, 2009

Happy..


aku hepi..tu je yg aku boleh ckp...knp ek?..entahle aku pun x tau..tp aku hepi lah..:-)

Adios..

Monday, April 20, 2009

she's crying and really sad today..Ya Tuhanku Kau tabahkan lah hati kami dan Kau kuatkan lah Iman kami dari dugaan yg Engkau duga kepada kami..Amin..

Friday, April 17, 2009

help me...
sepam dua dulu...
menara tamingsari..
the transporter..
south-north-west-east
water sparkling...
bunga apa ni ek?
where should i go?

p/s: to view a clear pic, just click the 'gambar' k..adios..

Tuesday, April 14, 2009

one happy family..
Mom and daughter..
Where is my mom?
Wanna hold ur hand..
Layang-layang Man
Old Folks with seluar pendek..

p/s: click gmbr di atas utk gmbr yg jelas..

Monday, April 13, 2009


salam..aku harapkan semua yg dirancang n diusahakan aku dan isteri akan di makbul Allah S.W.T..AMIN...

nnt aku akan cerita hal ni selanjutnya ok...

take care..Adios..

Wednesday, April 8, 2009

Bola..

bagus..mlm td liverpool kalah ngan chelsea..3-1..tu le belagak sgt kan dh tersembam..hehehehe..lagi satu game Barca belasah Bayern 4-0..power btl Barca ni...

tp aku salute lah ngan supporters kat sana even kalah teruk pun xdelah smpi nk bakar2 kereta polis, tumbuk+terajang player mcm kat Malaysia ni...cth yg dekat..Kelantan vs N9..abis semua dibakar n dipecahkannya...emo gle tgk bola..sori to say lah..org kelantan mmg lorat ckit klu kat uni tu puak dia klu blh nk bikin satu union lah..dia punya kaum je yg ramai kat cafe..klu kat kl tu cuba korang gi area CM mesti korang jumpa mamat punk POSER dari kelantan...

plan nk beli umah le...tp kat mana ek..nk survey dulu le kat area melaka ni...umah yg comel pun jd le as long selesa kan...ada kat area duyong, umah tu cantik n berpatutan so ingat jap lagi nk gi melawat jap lah umah tu...

k guys..take care..Adios..


Tuesday, April 7, 2009

quick..

hye, dah lama x post kat sini..agak bz n xde idea nk tulis apa..ermm...last weekend aku gi kl ngan my wife n mak aku..akak aku baru pindah kat area serdang..alhamdulillah, rumah nya cantik n sesuai ngan dia.. dah siap reno n deco..akak aku pilih englsh style utk umah dia..full of pink n roses..pagi sabtu aku gi rawang gi umah akak aku gak..plan nk melepak kat area kl tp ujan le...satuday yg membosankan..

ahad aku gi Ikea..beli barang ckit untuk umah aku n umah mak mertua aku..bg touch up ckit umah ni..lama gak lepak kat ikea smpi kaki mak aku naik longuh le..xpe tu 1st time dia gi ikea, sakit ckit xpe...hehehehe..

semalam pilihanraya kat tiga kawasan..semoga berjaya kepada yg menang n tunaikan janji yg di taburkan k..tahniah...

malam td man u seri 2-2 ngan porto kat old trafford, confirm Man u kena kejer kuat kat porto nnt klu nk terus ke semi final..arghhh...

lagi satu jumaat lepas, buat pertama kalinya aku nmpk babi hutan kat belakang umah aku..so dh cukup korum nk buat zoo mini nnt..ular sawa besar peha dah ada, burung2 yg cantik pun dh ada, kijang pun dah ada, babi hutan dah ada, ular senduk pun ada, biawak besar buaya pun ada..apa lg ek..hehehehe...besar gila babi hutan tu..patut le pokok kayu ubi yg abah aku tanam habis di songketnya..babi betul lah babi hutan tu..hehehehe...

plan nk tgk Jgn tegur esok ngan wife aku tp wife aku xnak sbb dia takut n x suka tgk citer David Teo..dia suka suhaimi baba, kabir bhatia ngan Yasmin ahmad je...xpelah aku tgk sorang je..aku xkisah..hahahahaha...

k guys...take care..Adios..

Wednesday, April 1, 2009



esok, Malaysia akan ada seorang Perdana Menteri yg baru..apa2 pun aku nk ucapkan jutaan terima kasih kepada Pak Lah atas segala sumbangan dan pengorbanannya utk negara kita..walaupun di hina, di cerca dan di fitnah beliau sentiasa tersenyum..RESPECT for U Pak Lah..Thanks again..

apa itu culture shock? bagus atau tidak term ni? sapa yg akan digelar culture sock? aku ni culture shock ke atau org lain yg culture shock? hebat sgt ke culture shock ni? positive atau negative? tempias nya pada siapa je? rural atau urban? atas alasan trend atau keperluan? mengikut org atau kemahuan kita? terlalu byk persoalan yg boleh kita ckp ttg culture shock ni...

aku xde niat nk sakitkan hati sape2 tp hal ni berlaku dlm masyarakat kita lah ni...Adios..Peace..

td aku gi mkn kat..ada drama plak kat kedai tu..ada awek tgh menangis duk btl2 depan meja aku sambil kengkawan dia tgh cuba cool kan dia..aku terdengar awek yg nangis tu ckp :-

awek nangis : korang tau tak, dia nk aku, aku dh bagi kat dia..tp sejak mlm tu aku cuba call dia dh xangkat2 phone..pagi td pun sama..

kengkawan: sabar le..

awek nangis: klu aku mengandung camner...huhuhu..

aku yg dgr pun rasa mcm malu beb..dh le pakai tudung..adoi..adoi..apa citer ni..nak mkn mee goreng yg lazat pun mcm dh malas je..yg paling aku x tahan, tgh nangis2 tu sempat keluar kan rokok winston tu pastu sembur ngan muka yg selamba..dasat2..aku dh nk gelak je..

apa le nk jd ngan bebudak ni..dh jd mcm 'touch n go' plak..tu le pemurah sgt...kpd kengkawan yg lain..nnt klu dh ada anak pempuan tu didik le bebaik ye..sama le kat aku..betul ke anak pempuan lagi ssh nk jaga compare anak lelaki?..aku rasa betul kot...hehehe

apa2 pun guys..take care..renung2kan lah betapa mudahnya masalah ni berlaku ek..

Adios..

p/s: teringat citer Ali Setan ngan skrip sheila majid..."Tipah tertipu bah"desyummm...hahahaha..


 

blogger templates | Make Money Online