Thursday, February 26, 2009


sementar aku menunggu isteri aku balik dari seremban ni aku nk coret2 ckit kat blog aku ni hah..k lah aku pun xtau nk start camner lah tp aku rasa mcm x sedap n aku mmg x sukalah klu ad 'orang2' yg rasa diri dorang tu mcm bagus sgt2..aku pun xtau naper lah dorang treat diri dorang sendiri camtu?..kadang2 tu aku rasa mcm menyampah je tp nk buat camne kena terima gaklah sbb hanya dia seorang kawan aku..klu bkn kawan dh lama aku blah dah....

attitude..yes, term ni lah yg aku mcm sangsi ngan manusia camni..mana attitude ko wei? respect lah ckit org2 yg x seangkatan mcm ko...tau lah tu belajar tinggi tp cara nk respect org tu ZERO..nk org respect ko tp ko yg tunggang langgang kan situasi sekarang ni..apa cerita?..xde attitude langsung...mcm copy n paste je manusia camni...aku rasa manusia camni blh aku istilah kan mcm 'CULTURE SHOCK' yg amat sgt2..naper hal camni blh jadi ek?..gayat ke..jakun ke..atau sewel?..kelakar lah wei manusia mcm ni, be urself, jgn hipokrit...xkisah lah ko nk duduk mana pun tp ko kena tau dari mana asal ko beb..xkiralah asal ko dari kmpg ke, bandar ke atau mana2..yg penting bagilah RESPECT kat org lain...

jgnlah disebabkan kita punyai kelebihan kita memandang rendah kepada org lain beb..gunakan kelebihan tu kebaikan ko atau org sekeliling ko..jgn terlalu taksub dgn apa yg ada depan mata kita sekarang ni smpi lupa apa yg akan berlaku kelak nanti..perjalanan masih jauh beb..jgn tipu2 beb..aku x suka lu berlagak x tentu pasal n perasan ko tu bagus sgt!!!!!!...

saja je aku tulis karangan kat atas apa yg aku rasa ari ni lah k...ada kena mengena pada yg hidup je..yg dh xde tu urusan dia ngan Tuhan le k..

Adios..

p/s: Ya Tuhanku Kau jauhkanlah aku dari sifat2 yg tidak baik seperti Takbur, Riak dan Angkuh...sesungguhnya Engkaulah maha mengetahui tentang hamba2Mu ini..AMIN...

Wednesday, February 25, 2009


yup, dulu aku pernah diatas..tp lah ni aku jd org biasa yg lebih seronok dari dulu..aku blh pakai apa yg aku nak, aku nk ckp apa yg aku nk ckp n x hipokrit..tp byk yg aku belajar masa aku menjawat jawatan tersebut..jawatan apa ye?...maybe bebudak batch aku je yg tau kot...

aku teringat time ni lah aku mula lalai ngan study aku wei..sibuk sana sini, program sana sini, meeting sana sini, solve kan prob. student..tp nk buat camne tu semua dh jd tanggungjawab aku time tu..aku puas kerana sepanjang setahun aku n rakan2 sperjuangan aku bertugas, aku n rakan2 aku dgn kerjasama pihak Uitm membina laluan berbumbung dari blok akademik hingga ke blok pentadbiran dan tangga dari tasik ke fakuliti AD..thanks to all my Exco..

mmg byk cabaran aku lalui time ni..ngan org citer x baik blkg aku lah, ckp aku sombong lah...apa2 je lah tp aku buat x tau je sbb member blok aku byk bg support kat aku..thanks to:-

kolan
provos
payu
ijal
burut
porno
ustaz
hariz
fei mau
purdah
jawan
jumud
budak-budak ROTU
syah
etc..

ramai lagi klu nk list satu2..thanks again..sekarang ni semua dh kerja n dh berjaya..tahniah k..

k guys..take care..adios..

Tuesday, February 24, 2009

Dreadlock..


aku ingat, masa pas SPM aku nk buat rmbt aku camni hah a.k.a dreadlock..maklumlah masa tu tgh femes rmbt camni..ngan Koffin Kanser nya lah. ROB nya lah, Bob Marley nya lah, Korn Lah..mcm2 lah..masa tu rmbt aku dh agak pjg gak lah..aku ckp ngan mak aku, aku nk buat rmpt camni n mak aku ckp :

mak aku: ko buat rmbt camtu ko blh keluar dari umah ni..
aku plak: hehehehe...smart ke apa rmbr camtu mak..
mak aku: smart apa ke benda nya, mcm mop lantai je..
aku plak: ok apa, xyah le beli mop lagi..hehehe
mak aku: senyap je...

secara jujur aku ckp, masa aku involve ngan scene UG ni mmg lah aku rasa semua benda yg blh nmpk kan aku ni UG aku akan follow..tp bila dh besar ni aku rasa x pyh kot as long we know who we are..smpi lah ni aku still follow UG ni n isteri aku pun x marah..sbb dia tau aku nya passion ke ctu...thanks ye sayang...

p/s : nasib baik le aku masuk Uni. klu x mmg aku dh bela rmbt camni..hehehe...ampun ya Mak..

" Get-up Stand Up, Stand Up For Ur Rites"

Thanks..


aku nk ucapkan terima kasih kpd kengkawan aku baik dari para bloggers atau yg kat luar sana yg banyak bagi nasihat n kata2 semangat kat aku n isteri aku dlm cerita entry aku sebelum ni..byk email yg aku dpt, mcm2 tips kengkawan aku ni bagi..dari yg bujang smpi lah yg dh kawin..thanks again..aku hargai sgt2...

hari jumaat aku cuti sbb nk pg antar akak aku gi US..hantar kat KLIA je..flight kul 845 pagi..so aku kena gerak ke kl esok mlm n akan lepak kat umah akak aku kat serdang..maybe dlm kul 5 pg kitorang akan ke KLIA n solat subuh kat sana..ang aku dri treangganu smpi esok gak..confirm ada scene nangis2..hehehehe...

k guys. take care..Adios..

Sunday, February 22, 2009

22/02/2009

hye, apa kbr semua?..aku sihat je pada saat ni..semalam rumah aku buat kenduri ckit..kenduri arwah, doa selamat n kenduri akak aku yg akan ke US jumaat ni..lah ni, anak akak aku ada kat umah aku kat merlimau..kena jaga jap sbb mak ayah dia nk setel kan mcm2 hal kat kl b4 dia dorang gi sana..nasib baik anak2 dia baik2 belaka..x nangis lah sbb dorang ni dah biasa kena tggl kat tadika kot..tp ikhwan ada ckit teringat gak kat ibu dia..cian tgk dia mlm td..akak aku akn berlepas pukul 8.45 pg hari jumaat..

2 tahun lagi baru aku blh jumpa dorang ni..sedih gak, sbb kita tak tau apa yg akan berlaku dlm masa tu kan..abah aku lah yg paling sedih..ye lah, badan pun dah uzur..abah aku sll je ckp, 'abah ni x tau le ada ke lagi tidak bila akak aku balik thn 2011 nnt..sedih aku dgr...xpa bah, -husry ada n akan jaga abah sebaik2 mungkin-..AMIN..moga Tuhan berikan kekuatan & kesihatan yg baik kepada mak abah aku ini..AMIN...

semalam gak, mak abah aku buat short meeting ngan adik beradik aku yg balik..mak abah aku nk gi Umrah bulan puasa depan..so mak abah aku akan berpuasa n smbt hari raya kat sana..mak pesan kat aku jaga umah baik2, jaga bunga okid mak aku baik2 n be a gud husband..InsyaAllah mak..husry akan cuba utk semua tu...my abah plak pesan, jaga ayam2 abah2 baik2, jaga nadia baik2, selalu lah ke masjid, doa pd Allah n minta pertolongan dari Dia, jgn lupa solat, jgn gaduh2 ngan isteri (ale. gaduh2 manje je)..etc..sgt sedih bila mak abah aku ckp mcm tu..pastu dia ada ckp manalah tahu klu2 Allah nak ambil nyawa dia kat Mekah...rasa mcm nk nangis je...nasib baik abg aku x blk, klu dia balik lagi sadis rasanya...abg aku ni penangis orgnya...hehehe..

apa2 pun, aku doakan yg terbaik untuk mak abah aku n seluruh ahli keluarga aku...AMIN..

Adios...

p/s: Manusia Hanya Merancang tp Hanya Tuhan Yang Akan Menetukannya...

Friday, February 20, 2009



aku suka lagu ni sgt2..since ak sekolah rendah lagi citer ni ada..aku siap tulis lirik dia dlm buku phone mak time tu..hehehehehe..jiwang2...

"bisikan suara kasih, hati ku hati mu..jalinkan ikatan janji..ucapanku,ucapanmu bergema di hati, kau ku puja, kau ku sayang dalam kemesraan.."

perghhhh...aku mmg jiwang...hhehehehe...

LAYANNNN...

Wednesday, February 18, 2009


yup, aku mulai berfikir walaupun apa yg aku fikirkan ni selalu ada dalam fikiran aku..aku x boleh nk salah takdir jika alam perkahwinan aku dgn isteri aku tidak dpt zuriat sbb ini adalah realiti ttg kehidupan alam rumah tangga..aku & isteri ingin kan anak sama seperti pasangan yg lain juga, mmg aku berharap dari bulan ke bulan utk mendengar berita gembira dari isteriku..tp nk buat camner aku x punyai kuasa untuk melawan segala takdir..aku tau, kita sebagai manusia x boleh hanya berserah kpd takdir, kita perlu berusaha..ya, aku perlu usaha untuk ini..tp usaha aku ini berbaloi ke nnt dgn apa yg akan aku perolehi?..mungkin aku perlu redah je apa yg akan berlaku selepas ini bersama isteri aku..aku kena selalu bersama dgn dia walau apa waktu pun..aku kena jd tulang belakang dia walau apa yg terjadi pun..

kadang2 tu, aku iri hati juga dgn pasangan yg lain, yg dh ada anak2..lebih2 lagi kawan2 aku yg kawin lewat dari aku sudah pun ada khabar berita yg gembiar dari mereka..ermm, itulah rezeki Allah yang Maha Berkuasa..buat apa nk iri hati plak?..aku berfikir semula, ada pasangan yg sudah berkahwin bertahun2 tp belum ada zuriat masih kuat bersama..rempuh segala rintangan, perli manusia dan lain-lain..ya & isteri perlu mengambil tauladan dari mereka ini..MESTI..

mungkin ni je luahan aku yg dapat aku tuliskan pada entry kali ni..harap semuanya akan kembali tenang seperti biasa hendaknya..

take care kengkawan...Adios..



mungkin blm ada rezeki aku n isteri lagi..xpelah ni semua ketentuan Illahi..aku hanya merancang dan hanya Dia yang mengizinkannya..kini aku hanya mampu berdoa sahaja n mungkin aku n isteri akan buat medical check up after this..

Ya Allah, Kau kurniakan lah zuriat kepada kami...Amin..

p/s: kesian tgk isteri aku semalam...sayang dia sgt2..HADAPI DENGAN SENYUMAN..

Tuesday, February 17, 2009






nikah 23/5/2008
umah perempun 24/5/2008
umah aku 25/5/2008

Sentap...


aku byk terbaca dlm blog kengkawan aku yg dorang selalu 'SENTAP'..ada apa dgn ni?best ke kena sentap ni?knp kena sentap plak?siapa yg nk sentap kan kita?

'SENTAP'..aku dh biasa dengan ayat ni masa belajar dulu..agak femes digunakan oleh kawan2 aku..sentap ni kira mcm 'shock' lah ataupun terkejut xpun mcm 'aku terkena' lah..kadang pe'el sentap ni buat gelak2 je tp kadang2 tu blh bikin gaduh wei klu xkena tmpt dia kan..aku pun penah ter'Sentap' wei..tp kebanyakan ke'sentapan' ni selalunya nk mengenakan prg je..termasukle aku..aku pun selalu kena kan org n org pun selalu sentap kan aku gak..hehehe..

anyway, jgn selalu Sentap2 ni nnt blh emosi wei..hehehe..aku dh lama xnyakat org ni..saper ler aku nk sentap kan ni...

Monday, February 16, 2009

pagi tadi aku bkk superbikemalaysia.com n terbaca satu thread psl berita sedih ni..aku nk share story ni ngan korang semua..sedih n sebak bila aku baca entry mcm ni..

Pada 24.1.2009 jam 6.36 pagi isteri ku telah selamat melahirkan baby boy kami yang pertama.dengan berat 2.06 kg, Isteri ku bersalin tak cukup bulan, kandungan pada masa itu baru berusia 31 minggu.dan tarikh 24.1. itu adalah hari lahir ku.itulah hadiah yg cukup bermakna buat diri ku.dan aku namakan baby kami Syafiq Nur Danish. Tapi anak ku di tahan di wad icu kerana doktor kata anak ku tak pandai bernafas sendiri dan perlu bantuan pernafasan sehingga dia stabil.Doktor kata perkara itu normal bagi baby yg lahir tak cukup bulan, aku pun menarik nafas lega bila diberitahu begitu.hari demi hari keadaan anak ku bertambah baik, Pada 1.2.2009 anak ku telah dipindahkan ke wad normal tetapi masih lg di dalam incubator.doktor kata dalam 3 ke 4 hari lagi anak kami boleh di bawa balik.Gembiranyalah aku dan isteri bila dengar berita itu.isteri ku sempatlah menyusukan baby kami pada pagi tu. Pada jam 11.30 mlm hari yang sama aku dapat panggilan dari pihak hospital mengatakan anak kami dimasukkan ke wad icu semula, dan menyuruh kami datang segera ke hospital.

Sampai sahaja kami di hospital aku dan isteri terkejut melihat keadaan anak kami.perutnya kembung,bengkak dan keras, seluruh badan anak ku timbul urat-uratnya.bila aku Tanya doktor kenapa anak aku boleh jadi mcm itu, doktor mengatakan bahawa anak kami dijangkiti kuman pada usus perutnya.punca tak dapat dipastikan kerana baby memang senang terkena jangkitan kuman.sedihnya hati aku dan isteri melihat keadaan anak kami.hanya Allah sahaja tahu. air mata sahaja yg menemani kami pada masa itu.

Doktor meminta aku dan isteri menandatangani borang untuk pembedahan anak kami. 2.2.2009 anak kami di pindahkan ke HKL kerana di HTAR klang tiada doktor pakar. Sampai saja di sana doktor pakar yg menerima kes anak kami amat terkejut melihat keadaan anak kami.pembedahan tak boleh dijalankan kerana keadaan anak kami amat kritikal.Bila doktor menunjuk keputusan x-ray anak kami,aku lihat ada tompok-tompok hitam di kawasan perutnya.doktor mengatakan bahawa usus anak ku telah pecah dan tompok-tompok hitam itu adalah darah beku.doktor terpaksa menebuk perut anak kami pada mlm tu untuk mengurangkan tekanan dalam perut dan mengeluarkan kuman dan darah beku dlm perut anak kami.aku melihat sendiri didepan mata proses itu dijalankan walaupun doktor tidak benarkan aku melihat kerana prosedur katanya tapi aku tetap berkeras untuk melihat. Sebak aku melihat anak kecil itu ditebuk perutnya dan anak kecil itu adalah anak aku sendiri.aku melihat dari mula hingga selesai proses itu berlaku.setelah selesai doktor mengatakan tak banyak perubahan ke atas anak kami.

Aku cuba menahan air mata ku dari keluar supaya isteri ku kuat semangatnya untuk mengharungi dugaan ini tetapi aku tak berdaya. Isteriku tak dapat tinggal di hospital kerana tiada bilik kosong untuknya..lalu aku membawa isteri ku balik walaupun dia berkeras tak mahu meninggalkan anak kami.mlm tu aku tak blh tidur,selepas solat aku berdoa kepada yang Esa, Ya Allah…aku memohon kepada mu Ya Allah selamatkanlah anak kami Ya Allah…tak sanggup aku melihat keadaan anak kami yang bertarung nyawa Ya Allah..besar sungguh dugaan yang aku terima kali ini Ya Allah…dan sekiranya anak ini di kurniakan kepada kami hanya sekejap sahaja dan akan diambil kembali aku redha Ya Allah tak sanggup aku melihat anak kecil ku menanggung kesakitan yg teramat. Sesungguhnya Hanya Di Kau yang maha mengetahui apa yg terbaik untuk hamba Mu….. 3.2.2009 jam 6.00 pagi aku terima panggilan dari hospital mengatakan anak kami tenat dan meminta kami segera ke hospital kerana kuatir kami tak sempat melihat anak kami untuk kali terakhir.sampai sahaja di sana aku lihat anak ku bernafas, mulut anak ku keluar darah…Doktor mengatakan kuman telah merebak ke paru-paru,buah pinggang,jantung,darah dan nak ke otak. Anak kami tak dapat nak diselamatkan lagi.aku dan isteri dibiarkan bersama anak kami didalam bilik. Setiap kali aku memanggil namanya Syafiq…Dia membuka matanya seketika dan menutup kembali dan di tepi kelopak matanya ada titisan kecil air terbit yang membuatkan kami bertambah sebak.Doktor yang memeriksa tekanan jantung anak ku mengatakan jantung anak kami semakin lemah..

Jam 10.50 pagi Syafiq Nur Danish menghembuskan nafasnya yang terakhir.Terasa gelap seketika dunia ku. Sayu,sebak hati ku bila melihat orang lain keluar dari hospital membawa anak mereka bergerak-gerak dan ada yang menangis tetapi aku dan isteri hanya membawa jenazah anak kami…jenazah di bawa pulang ke rumah emak ku di kampung jawa klang. Aku memandi dan mengkafankan anak ku bersama ustad disitu.jenazah anak kami selamat di kebumikan selepas solat asar..ramai sanak saudara dan sahabat handai yang hadir memberikan semangat supaya aku dan isteri banyak-banyak bersabar dengan dugaan yang kami terima….aku dan isteri bersyukur dan redha dengan ketentuan Ilahi.walaupun hanya dapat merasa nikmat menjadi ayah dan ibu untuk 11 hari tetapi amat bermakna sekali buat aku dan isteri.

Ayah dan ibu merindui mu Syafiq Nur Danish.

p/s: Al-Fatihah untuk keluarga..


Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Reff
Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

p/s: yup, lagu diatas membuatkan aku rasa insaf dgn apa jua ketentuan dari Illahi tp kita sebagai manusia mungkin blh berusaha untuk menjadi lebih baik dan jika di izinkan Nya mungkin boleh mengubah kepada yg baik...Amin..

p/s: lagu di atas dinyayikan oleh Dewa19...sorry xde video clip yg sesuai dgn lagu ni lah..

Sunday, February 15, 2009

Ketawa !!!!


salam, ni artikel yg aku dpt pagi tadi dri kawan aku ttg KETAWA..jom baca..

Menonton pelawak beraksi di atas pentas atau di kaca TV kita pon ketawa berdekah-dekah. "KEH KEH KEH KAH KAH"

Mayat yang terbujur kaku dalam rumah, orang2 yang berziarah duduk2 bersembang di luar dan terburailah gelak ketawa mereka bila tersentuh yang lucu dan mencuit hati. "KEH KEH KEH KAH KAH KAH"

Di dalam masjid pon, orang2 boleh ketawa. Bercerita di beranda masjid sambil hisap rokok bersantai2 menunggu waktu antara Maghrib dan Isyak. dan sedang mengadap Quran pun orang boleh gelak lagi. Bilal sedang mengalunkan azan pun org ketawa. Syaitan membisikkan "ketawalah kuat2 dan mengilai2 lagi gamat" "KAH KAH KAH KEH KEH KEH"

Tapi bila kita menangis? Pada detik kita lahir dari perut ibu diiringi dengan tangisan. Kerana apa menangis? Syaitan benci melihat manusia menangis. Syaithan mahu ketawa sepanjang masa. Ha "ah, itu kawanku," kata syaitan. Ya, org bebas ketawa girang gembira. "ketawa tu nikmat, laugh is the best medicine, omputih kata", kata sorang hamba Allah. "KEH KEH KEH"

Tak pernah ke kita nak menghayati sabda Rasulullah, idola manusia sepanjang zaman? sabda baginda yang bermaksud: "Diharamkan api neraka untuk membakar mata yang pernah menangis kerana merasa hebat kepada Allah. Diharamkan api neraka membakar mata yang pernah berjaga-jaga dalam perang sabil, dan diharamkan api neraka untuk membakar mata yang pernah dipejamkan dari hal2 yang diharamkan oleh Allah..".

Sabda Baginda lagi : "Banyak ketawa itu mematikan hati dan melalaikan daripada mengingati akhirat dan mempusakai marah dalam hati".

"tertawa di dalam masjid itu menenggelamkan di dalam kubur dan mematikan hati dan melalaikan daripada menyebut nama Tuhan".

Daripaa Hassan Basri, tertawa itu ada 2 bahagian. satu bahagian, tertawa yang disukai Allah iaitu diberi pahala untuk org yang tertawa. Tertawa sayang yang disukai Allah ialah senyum seorang di hadapan saudaranya bertujuan untuk menyukakan hatinya. Dan tawa yang dimurkai Allah ialah tertawa kerana perkataan atau percakapan orang lain.

Kalau sahabat semua nak tau, Syaitan pun suka ketawa. Bila?

Daripada Abu Hurairah r.a : Rasulullah telah bersabda yang bermaksud: "Apabila menguap salah seorang kamu dalam sembahyang, maka hendaklah kamu menutup mulutnya sedapat mungkin dan jangan sampai mengatakan 'hah' kerana sesungguhnya yang demikian itu dari syaitan yang ketawa "KEH KEH KEH KAH KAH KAH KAH"

p/s: dah le aku ni kaki ketawa gak, pasni kena control le nk gelak2 tak tentu pasal ni ek...gelah dalam perut je lah pasni...

GENG..



hye, mlm td aku ngan wife aku gi tgk citer GENG..apa yg aku blh ckp kan kat sini simple n direct..SUPERB N CEMERLANG..THUMBS UP..nape aku ckp mcm tu, sbb aku bangga ngan local talent kita yg mampu buat animation yg terbaik..mmg lah klu kita nk compare kan ngan oversea tu terlalu jauh tp aku rasa citer ni layak utk kita bagi compliment yg bagus..

meh aku citer ckit pasal GENG ni..citer ni mengisahkan 6 org sahabat iaitu Badrol, Lim, Rajoo, kak ros, upin n ipin (yg selalu bikin havoc) telah tersesat dlm dusun durian atok Badrol, Tok Dalang n dari situ lah adventure journey dorang bermula..ngan ular besarnya lah, lintah besarnyalah ngan seladang jadiannya lah...dlm journey ni gak dorang terjumpa ngan sekor binatang yg pelik n comel, OOPET nama nya..Oopet ni lah yg mencuri buah durian dusun tok dalang n org ingat ada hantu durian..karakter lain dlm citer ni ialah Tok Dalang, Mak Uda, Apek, Tambi, Pak Mail, Uncle Singh n Sally

setiap scene tak boring, kelakar n ada scene yg touching (scene oopet nak berpisah ngan Badrol n geng)..kualiti gmbr mmg baik, audio system dia pun best..

aku rasa korang gi lah tgk citer ni..mmg best..100% gua ran tee..lu semua pua punya..hehehe

k guys..take care..

p/s: BANGGA JADI RAKYAT MALAYSIA..

Friday, February 13, 2009

Test2..

saja nk cuba a new blog layout, dari 2 column jd kan 3..tp byk member blogger aku terdelete dorang punya link..sorry sgt2..di harapkan dapat ku link kan semula link korang k..Sorry..


ni sebahagian dari collection kaset aku..sebenarnya byk lagi collection aku more then 100 kaset tp entah ke mana menghilang kaset2 tu..ada yg aku bg kawan aku, kena curi ngan kawan aku, kawan aku buat harta terus pun ada..hehehe..kebanyakan kaset aku ni semuanya dari genre hardcore, rapcore, metal, grunge, brit-pop, rasta, thrash n yg melibatkan band lah..no hip hop, no rapping, no cinta2..aku xleh accept lah that kind of sound..aku pun xtau kenapa...hehehe..tp music itu universal kan...

antara kaset yg aku ada dari band:-

soulfly
sepultura
nirvana (ni wajib ada tau)
coldplay
guns n roses
bob marley
brujeria
fragment (meremang bulu roma bila dgr sound dia)
earthcrisis
steve vai
joe satriani
pink floyd
soundgarden
korn
beatles etc

local band plak:-

butterfingers
deadmushroom
naked breed
koffin kanser
carberator dung
raihan (kadang2 tu kena gak dgn yg slow2 kan)
another side
xpdc
may
etc

nk list kan semua smpi ke esok ko xleh aku ingat..sekarang ni kaset aku dh xpakai sbb kite semua dh pakai apa anak2 murid..MP3 player...download dgn mudah di internet ye...hehehe

k guys..Chiowww..

Thursday, February 12, 2009


hye, apa kbr semua?..aku sihat je ari ni n aku kuar umah nk gi kejer pun lewat ckit klu x kena kuar awal ckit sbb my wife msk kejer kul 8 aku plak kul 9..klu aku smpi opis cpt sgt aku akan melenakan diri aku dulu kat dlm keter atau kat meja opis aku..hehehe..xpe, jgn tdo time kojer sudah..btl x man?..

mlm td ada majlis Selamatkan Palestine kat kmpg aku, Kampung Merlimau Pasir yg aman damai serta umatnya bersatu padu..hehehe..VIP yg dtg semalam adalah Dato Mukhriz Mahathir..dapat gak lah aku salam ngan dia n dia siap tepuk bahu aku lagi..hehehe..klu bg duit xpe le jugak kan..Dato Mukhriz mmg soft spoken mcm ayah dia juga..berucap pun slow je tp padat..respect2..org kmpg yg dtg semalam pun ramai jugak..melayu, cina, india n tak ketinggalan mamat indon pun ada yg dtg..

mlm td aku tdo sorang2 lagi..mmg boring giloz..b4 tdo aku baca megazine keter, last2 aku terlelap n lampu x tutup smpi ke pagi..internet n laptop pun x tutup..byk membazir mlm td..huhuhuhu..pagi td bgn subuh terus gosok baju, wife aku sblm subuh dah kejut aku solat subuh walhal aku dh bgn dulu dah..xpe saling ingat mengingati..muahmuahmuah..di sebabkan rindu kat isteri aku, hari ni aku pakai kemeja yg isteri aku hadiah kan kat aku..warna putih+biru..cantik kemeja ni..tp nk gosok bkn main liat lagi..hehehe..asyik komot je, last2 aku sarong kan aje..

plan, ptg ni nk gi jejalan kat Dataran Pahlawan nk cari reading material utk mlm ni x pun aku nengok wayang sorang2 lagi..tgk lah camner..tp citer apa yg best ek?

semalam dpt call dari my sis kat kl..dia akan bertolak ke US on 28/2/2009 ni..ikut husband dia buat master kat New York...dia ckp ngan aku, jaga mak abah bebaik, tlg beli web cam nnt sng nk buat video confrence nk tgk aleya n ikhwan (anak buah aku ni)..n last sekali dia ckp ngan aku, klu ko nk beli apa2, tlg ckp awal2..dia ckp gitar kat sana muah2..hehehe..tgklah camner..aku plan nk beli sumthing yg valuable utk wife aku dari sana..maybe Handbag or Wallet..dia collector this 2 item..LV or Coach?..

k guys, sempena ari Jumaat ni yg indah ni..aku doakan korang semua sukses apa yg korang buat n apa yg korang rancangkan k...Amin

Adios n Take Care..

p/s: aku mesti rindu kat anak buah aku yg dua org ni..huhuhuhu..


ello, ni entry ke-2 utk ari ni..tahap ngantuk dh thp tinggi ni..ermmm, aku teringat lagi masa aku tadika dulu..sgt2 best n kelakar..byk kenangan yg aku xdpt lupakan..dari situ lah aku elajar berkawan n bergaduh, nyanyi lagu rakyat, main game rakyat n semua lah yg merakyatkan aku n kengkawan aku..

Masa aku tadika dulu ada pakcik yg supply meal utk kotorang gelarkan aku 'USTAZ'..hehehe, entah apa yg dia nmpk kat aku ni..maybe comel kot time tu..hehehhehe (masuk bakul angkat sendiri plak ye)..tp setelah di selidiki aku tahu nape pakcik tu pggl aku Ustaz, coz aku pandai baca doa makan ngan maksud dia sekali, suka volunteer bila nak azan n selalu kena jadi model cara2 sembahyang dengan betul..hehehehe..kelako je lah bile teringat balik...

Ada satu lagi hal yg aku xleh lupa smpi sekarang, bila tragedi kasuk sekolah BATA aku yg Zip Zap tu hilang sebelah..huhuhuhu..punyalah cuak aku kasut aku hilang, bknnya ramai pun tadika tu tp still x jumpa kasut aku..tp cuak2 pun nasib baik xnangis..hehehehe..gagah beb..dlm hati ckp mesti dapat kasut baru pasni..hehehehe..nk dijadikan citer time kasut aku hilang ni hujan plak n kak long aku gi lah jmpt aku kat tadika dia blh gelakkan kan aku gila bagai nk rak..apa lagi aku hangin le satu badan, tanpa aku sedari terkeluarlah perkataan yg sesuai dari mulut aku sendiri..jahat oo time tu, al maklum le di luar kawalan..hehehe..kak long aku ckp, dia nk repot sama mak aku..aku ckp repot le, aku xkisah n x takut...

Smpi umah aku terus mandi n terus pakai baju melayu biru (nk pg ngaji plak)..pas mandi aku gi le dapur nk makan..pastu mak aku pggl aku n ni dialog dia :-

mak aku: Husry, sini kejap tolong mak (mak aku pggl aku disebalik pintu peti ais)
aku le : ye mak, apa je?
mak aku : sini le kejap, mak nk ckp ckit ni..
(aku pun pg le kat mak aku)

tiba-tiba..zas zas zas..plap plap..erk erk, wek wek..mulut aku kena lomoh (kena tepuk) ngan cili mesin + cili padi..uiiii hai, tuhan je tau betapa pedihnya mulut, tekak, lidah n mata aku time tu..mcm terbakar beb..arghh..aku menangis gila2 time tu..n ni dialog lagi:

aku le : mak tolong mak, husry janji x buat lagi, ampun mak..
mak aku : saper yg hajo ko ckp benda x elok ni, mak x ajar pun (mak aku tgh pegang rotan time ni)
aku le: tolong mak, tolng mak...huhuhuhuhu..

abis baju melayu aku time tu, xpsl2 kena mandi n tukar baju lain..hehehehe..tp tu baru sikit aku kena mak aku, blm ngan abah aku lagi...adoi2...since dari kejadian tu aku jd baik ckit lah, nk ckp kasar2 pun kuranglah..hehehehe

kenangan2..mmg best ek bila teringat ni..ermmm

k guys..take care..Adios..

p/s : nasib baik aku x kena zas ngan rotan plak..

Wednesday, February 11, 2009

12/02/09

hari ni wife aku outstation lg..kali ni dia gi Empress Hotel kat Sepang, 3 hari 2 malam..sgt broing le balik karang, nasib baik mlm ni ada xtvt kat mesjid, ada bacaan Yassin untuk Palestine n ada show dari aman Palestine..Mukhriz Mahathir pun datang sbb dia yg chair ini Aman Palestine..

mlm td aku tdo awal gila, lepas isyak aku terus gone..smpi ke pagi mmg penat gila sbb penat 2 hari lepas yg ke kl tu x hilang lagi..huhu..alhamdulillah hari ni semua dah ok lah..100% ok..ermm, aku pun xde idealah nk tulis apo2 pagi ni hah..nk mengarut x tentu pasal pun xde idea..

k guys, take care ye...Adios..

p/s: apa lah aku nk buat mlm ni ek..hehehehehe...

Tuesday, February 10, 2009

5 things found in my wallet

# ATM kad
# Ic aku
# Money
# Slip (mcm2 slip ada)
# of coz lah gmbr isteri tercinta aku..

5 favourite things in my room

# Queen size bed (bantal semua)
# Meja makeup (my wife satu, aku punya satu)
# Alamari antik
# My 2 guitar
# My notebook..

5 things I’ve always wanted to do

# nk jadi kaya
# dapat ride ngan superbike member
# compose a lovely song for my lovely wife
# tembak karpal singh
# simpan duit le..

5 things I’m currently into

# PERHEBAT
# blogging
# berusaha ke arah utk dpt baby..
# e-bay
# nk selesaikan azam tahun lepas le..

5 person yang nak tag

#rahman
#alien
#najwa
#amydala
#lisa

Monday, February 9, 2009

Kejam..

3 sedang minum mati ditembak


LOKASI insiden kes tembakan mati tiga lelaki di Taman Beringin, Jinjang Utara, Kuala Lumpur, semalam.


KUALA LUMPUR 9 Feb. - Orang ramai gempar apabila sekumpulan lelaki tiba-tiba menyerang dan melepaskan tembakan sehingga membunuh tiga orang termasuk seorang pelanggan yang sedang minum di sebuah restoran di Jalan Niah 1, Taman Beringin, Jinjang Utara di sini hari ini.

Kejadian pada pukul 6.30 petang itu dipercayai mempunyai berpunca daripada perbalahan dua sindiket pengedaran dadah yang aktif di Lembah Klang.

Kumpulan penyerang itu yang turut bersenjatakan pedang samurai menyasarkan tiga lelaki di dalam restoran itu dan tembakan pertama berjaya membunuh salah seorang daripada sasaran mereka itu.

Insiden tersebut menyebabkan dua lagi lelaki yang menjadi sasaran penyerang dan seorang pelanggan yang sedang minum di restoran itu serta orang ramai berhampiran restoran itu bertempiaran melarikan diri.

Ekoran itu, kumpulan penyerang tersebut bertindak mengejar ketiga-tiga lelaki tersebut sambil melepaskan tembakan yang mengenai semua sasaran.

Dua daripadanya meninggal dunia termasuk seorang pelanggan restoran, Rosfai'i Ahmad Say, 30, yang dipercayai tiada kaitan dengan sindiket dadah tersebut manakala seorang lagi cedera parah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner II Ku Chin Wah berkata, kedua-dua lelaki yang terbunuh itu berusia 21 dan 33 tahun itu dan dipercayai mempunyai kaitan dengan sindiket pengedaran dadah.

Menurutnya, rakan mereka yang cedera parah berusia 22 tahun itu pula kini dirawat di Hospital Selayang dan keadaannya kritikal.

Tambah beliau, kelima-lima suspek datang ke restoran itu menaiki kereta Proton Wira hitam dan terus melepaskan tembakan ke arah mangsa sasaran mereka.

"Ketika kejadian kita percaya, Rosfai'i menjadi mangsa keadaan. Kebetulan dia berada di restoran itu dan duduk di meja berasingan.

"Polis percaya kejadian ini ada kaitan dengan sindiket pengedaran dadah dan dua kumpulan lelaki terbabit dipercayai daripada kumpulan yang berlainan," katanya ketika ditemui di tempat kejadian.

Chin Wah memberitahu, polis menemui dua pucuk pistol jenis revolver dan sebilah pedang samurai di tempat kejadian.

Polis sedang berusaha mengesan kesemua suspek dan siasatan dilakukan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

komen aku:

dunia ni dah makin kejam..xpayah lah nk tgk kat luat negara tu..kat Malaysia pun dah ada kes berat mcm ni..risau plak aku nk lepak kat kedai2 mamak plak..mana lah tau klu aku plak yg tertembak..kesian pada pelanggan kedai mamak.. xpasal2 mati katak..Polis ckp kes ni melibatkan kumpulan sendiket dadah..mmg kejam lah..mcm dalam filem plak..hope pihak berkauasa dapat cari penyelesaian utk kes ni n rakyat Malaysia pun kena terus membantu gak jgn lah jadi mcm sesetengah puak yg 'BANGANG' asyik mk menghukum polis je..

k guys..aku dh nk gerak gi kl ni..Adios..




ermm..x lama lagi hari semua kekasih yg ditunggu2 akan tiba...hari valentine..aku pun xtau naper hari ni org kita perlu agung2 kan sgt..terus terang aku kata kan rakyat Malaysia ni mudah mengikut acuan dari barat even dorang xtau setiap apa yg berlaku tu mesti ada sejarah tersendiri..ank2 muda, couple dah plan apa yg nk di buat on valentine day..tahun ni 14/2/2009 akan jatuh pada hari sabtu..mmg best..so pada couple2 tu ada le masa lebih ckit nk bercengkerama ngan partner masing2..dalam majalah Al-Islam ada menyatakan tentang hari Valentine ni..sgt menjijikan dan memalukan jika ada di kalangan org Islam yg menyambut hari tersebut..sorry mungkin entry aku ni ada yg akan terasa ke apa ke tp aku rasa jd tanggungjawab aku nk share ngan korang info yg aku dapat...cuba korang click HERE..untuk baca apa itu Valentine Day..

x semestinya hari kekasih ni jatuh pada 14/ 2 setiap tahun..bagi aku, hari kekasih antara aku n isteri even masa bercinta dulu pun tiap2 hari hari kekasih..x pernah aku ucapkan atau bg kad valentine kat dia..setiap hari ada istimewanya bg aku..tp ni semua hak korang masing2 nk sambut atau tidak bg aku kita sebagai Muslim x wajar menyambut hari yang meraikan kekalahan Islam di Cordova dahulu...aku cuba share je..

k guys..take care..Adios..


Thursday, February 5, 2009


Hari ni semua media kecoh dgn berita yg sedang berlakui di Perak..waktu aku create entry ni mungkin MB besar yang baru dah di lantik dgn rasminya di Istana Iskanadariah. Ttp pada pendapat aku scenario di Perak ni menampakkan dgn jelas di mana politik itu ada seribu wajah.. dgn lompat partinya lah, dgn fitnah nya dan bermacam-macam hal dlm politik ni..

Di sini aku nk juga tuliskan pendapat aku yg aku rasa x adil apabila ada satu pihak mengadili pihak yg lain atau membuat keputusan dgn secara tidak adil. Ia, tidak ada parti mana-mana pun yg betul, baik dari BN ataupun PR..ini kerana:-

a) Apabila wakil rakyat BN melompat ke barisan PR, pihak PR berkata wakil rakyat itu telah sedar dari kesilapan yg lalu, x salah melompat parti, kami menerima dgn hati yg terbuka ttp apabila wakil PR menyeberang ke BN, barisan PR ni mcm kena sampuk n x blh terima ttg hal yg serupa terjadi apabila wakil BN melompat ke dlm PR..adakah ini satu keadilan yg nereka laungkan, demokrasi yg mereka juangkan...hentikan lah..biarlah adil dlm memberi keputusan agar ia x memakan diri..

b) BN pun ada masalah juga, knp BN sanggup menerima wakil yg kini ada pertuduhan dgn isu rasuah?sudah terang lagi bersuluh BN menerima org dari kalangan sebagini walaupun masih di dalam siasatan ttp ia akan berikan imej yg negative kpd BN..bagi aku ni mmg game yg menarik dari BN..

c) Ini adalah angkara Anwar Ibrahim yg telah menjulang perkataan ’lompat’ selepas PRU 12..ini adalah pengajaran buat Anwar Ibrahim dgn kuncu2 dia..aku pelik knp ramai gila yg admire ngan Anwar Ibrahim..Dulu aku pernah menyokong Anwar Ibrahim ttp selepas aku melihat perjalanan dia nk merampas tampuk kerajaan dgn cara melompat parti adalah sgt tidak beretika dan tidak bermaruah..Dlm blog Tun Dr Mahathir pun ada menyatakan perkara yg sebegini..Bagi aku dia ni perosak negara..tak ada apa yg blh di banggakan dgn beliau..jika nk kelentong, kencing bagi kat mamat ni mmg 100% full mark..

d) Kerajaan sekarang pun satu., jgn leka sbb korang akan terima balasan pada PRU 13 juga nnt jika tak pandai mengorak langkah yg positif kpd rakyat..ttp jgn terlalu manjakan rakyat Malaysia..nnt klu xdpt apa2 ada je individu yg provoke nk buat demo n demo..Wakil BN pun jgnlah jadikan platform sebagai wakil rakyat untuk kumpul harta, pakai kereta besar, dari umah papan ke banglo mewah..ni ketara pada pimpinan BN..nk tuduh rasuah aku xde bukti ttp berhati2 dan jujurlah dlm tanggungjawab masing2..

Hari ini aku kecewa bila kesucian masjid di cemari dgn puak2 berkopiah putih..habis2..penuh dgn maki hamun bila berarak kemudia di iringi dengan ’TAKBIR’..knp mereka sll memainkan nama Allah?..adakah mereka buat sedemikian hanya untuk meluahkan perasaan marah mereka?..mungkin Tuhan dh bayar cash kepada org2 camni kot..tu yg dorang xleh terima hakikat..

Entahlah, aku harap apa yg berlaku hari ni atau yg akan dtg tidak mengugat keharmonian negara kita, semua kaum blh lepak2 kat kedai kopi..bersyukur dgn apa yg kita perolehi sekarang dari negara2 yg tidak bernasib baik..jgn huru harakan keadaan..mmg benar ada ayat ”People Power” ttp apabila People power ini lah juga akan menyebabkan sesbuah negara menjadi kacau bilau..

This is just my 2cents opinion..Take care..

4-5/02/2009

hye, 2 hari aku xde kat opis..rasa mcm rindu plak kat opis ni..ermm naper aku letak peta Selangor ek?..hari rabu n khamis aku kena outstation ke Shah Alam n Sg Buloh..aku betolak dari Melaka kul 6.30 pagi utk 2 hari n alhamdulillah trafik semua ok..aku pg ngan ex-senior manager HSE Department Malaysia Airport Berhad..En Z..En Z ni mmg master gila dlm Hse ni kira otai lah..oh ye aku gi Shah Alam sbb ada training untuk bakal kontraktor Petronas Dagangan Berhad dorang ni amik kos Permit to Work, Job Safety Analysis, Safety Awareness n Confined Space Entry..nmpk subjek mcm boring n ntah apa2 ntah je kan..tp bg para pengamal HSE, tahu the importance on this topic..it just a surface and foundation bila one company nk deal ngan Petronas atau syarikat oil n gas yg lain..lupa plak venue training ni plak kat Petronas Dagangan Training Centre dekat ngan kilang Proton..abis training dlm kul 4.15pm n kitorang terus blk melaka sbb takut jem kat area ctu..

hari khamis plak mcm biasa aku gerak kul 6.30am..berhenti jat dengkil layan secawan kopi ngan En Z..smpi Shah Alam kul 8.30am n terus start training...tp hari khamis ni aku ada presentation kat PERHEBAT Sg Buloh..so aku kena rush ke sana secepat mungkin..meeting kul 2.00pm tp aku dh keluar shah alam kul 12.15pm sbb takut sesat atau jem..yg aku geram kat PERHEBAT ni janji meeting kul 2.00 tp start kul 3.00pm...bkn main menyirap weiii..alhamdulillah, semuanya ok masa presentation..lupa plak, aku gi sg buloh ni ngan lady boss.. Pn N..dasat ini org wei..sgt bijak...

aku gerak dari sg buloh kul 4.30pm n smpi shah alam dlm ku 5.15pm pastu En Z ajak lepak minum kat subang ngan member dia..dasat2 member dia semua manager n senior manager HSE..tp dorang semua orite..open minded n best..even aku bru je dlm dunia HSE tp bila dpt lepak mcm ni aku rasa byk idea yg aku dpt gak..hehehe..thanks En I, En A...salute..

aku gerak dari subang kul 6.30pm n smpi melaka kul 8.30pm..smpi Melaka terus blk umah Pernu n aku terus cari isteri aku..ye le 3 hari x jumpa tu..kuikuikuikui...sgt rindu weii..muahmuamuamhmuah..

Hari ni aku kojer mcm biasa..penat dah ilang..Selasa depan ada meeting kat KLCC plak..best2..

k kengkawan..jaga diri..Adios..

Monday, February 2, 2009

hye..apa je ek aku nk tulis ari ni..ermm..semua aku utk presentation on thursday dah setel so blh lah rileks jap..ari ni wifeaku dh bergerak ke P.D untuk attend kursus..3 hari 2 malam dia kat sana..huhuhuhu..tersa mcm boring je bila nk balik karang..selalunya ada je org nk lawan ckp tp ari ni kenalah ckp ngan kucing aku..member aku ada ckp, org selalu husband yg outstation ni wife plak yg sll gi outstation..nk buat camner aku ni pangkat kecik je..org x pggl nk gi outstation ni..hehehehe..mggu depan wife aku gi kl plak..on 13-14 dia gi putrajaya plak..huhuhuhu...xpelah nk buat camner..dah tugas kan..


lunch td aku mkn nasi goreng cilipadi ngan telur mata kat kedai tempe..sgt sedap..x lokek bahan..makcik kedai tempe ni muka dia merah gila aku rasa dia pakai pemutih yg sll ada kat tv tu le..aku pnh tegus dia " makcik, knp muka makcik blushing je ni?..makcik tu ckp ni lah kecantikan semulajadi..hahahahahaha..aku rasa nk terjun kat longkang je bila dia ckp mcm tu...tp sekarang makcik tu ngan bebdk opis aku dh baik..klu lama xdtg mesti tanya punya..

dh lunch, mata pun dan ngantuk tu yg aku menaip kan diri untuk blog ni..ngantuk2..esok pagi aku kena gerak kul 5.30 pagi dari melaka n straight menuju ke Petronas Shah Alam..Esok aku pg ngan x-senior manager safety & health Malaysia Airport Berhad...dia dah resign sbb nk jaga wife dia yg x sihat..sanggup lepaskan position n gaji dia yg dh 5 digit utk jaga wife dia..salute2..adakan aku akan jd mcm ni?tggu dan lihat je lah..hehehehehe...harap2 isteri aku sihat je lah..amin..

orite..kengkawan semua..take care..Adios..

Entah..


entah, aku pun tak tau nk letak tajuk apa kat entry kali ni..weekend pas aku xde gi mana2 just lepak2 kat umah je..wooopss..lupa plak aku ada gi tgk wayang citer Underworld 3 sorang2 coz wife aku kerja..so aku gi le merayau sengsorang kat Dataran Pahlawan tu..ermm, ok lah citer ni..xmengantuk..full of action n scene yang kejam2..kanak2 bwh umur xleh tgk citer ni..

hari ahad, awal pagi lagi aku dh bgn sbb nk gi servis keter aku..mcm biasa lah aku hantar kat pusat servis perodua..aku booked kul 9.00..keter aku masuk inspetion kul 9.05..setel kul 9.45 am..kita oklah servis dia..cepat..kuarng 1 jam..thumbs up untuk korang..

petang ahad plak, aku tolong mak aku betul kan pondok okid dia..atap jaring yg lama dia dh hancur so aku belikan yg baru untuk mak aku..baik x aku ni..hehehehehe...sekali sekala buat baik ngan mak kan...sejuk mak aku ngandung kan aku..kuikuikuikui...

hari ni, aku byk kojer sbb khamis petang ni aku ada presentation kat PERHEBAT sg buloh..so kenalah prepare apa yg patut..hari rabu ngan khamis aku kena gi pusat latihan Petronas kat Shah Alam..so, aku akan lari sekejap ke PERHEBAT untuk presentation ni..penat2..sian kat keter aku..huhuhuhu..

k semua..take care..Adios..

 

blogger templates | Make Money Online