Thursday, January 29, 2009


hah..saja je aku pick tajuk kat atas ni..yelah aku tgk ramai gak kengkawan aku yg gila brand ni x kiralah laki, pempuan atau yang 'dual band'..semua nk yg BRANDED..xkisahlah apa brand pun janji ada nama..klu nk beli pun, klu ada time ada duit lebih xde sale pun blh sambar tp lagi best bila time ada sale..mmg shopping sakan..lantak koranglah itu korang punya DUIT so aku xnak kacau k..

Aku ni Kaki Jenama ke?..ermmm..aku rasa aku x kot sbb mostly aku punya baju, jeans n kasut semua jenis mcm biasa2 je..xdelah beli kat Mall yg gempak2..mcm KLCC ke, Pavillion ke, Mid Valley ke, Ikano ke..apa2 lagilah..

kebykan t-shirt aku, aku beli kat bundle..yes BUNDLE..dgn RM 50.00 aku blh dapat 10 helai baju yg cantik n cun..tp tu depends gak lah kedai mana yg kita pegi..ada bundle yg xbesh jugak kan..kat Melaka ada satu kedai BUNDLE yg best kat Bus Stand Lama..besar n byk option..dari kasut sampai le sweater semua ada..sbb musabab aku beli bundle ni aku xnak baju yg aku pakai sama ngan org lain sbb nnt klu terserempak konfem blh buat team BORIA plak..kat bundle juat 1 unit je for each design...x mcm kat MALL satu design berpuluh stok ada...klu JERSI bola kau xkisah beb sbb football fan kat Malaysia ni ramai lebih2 lagi MANUNITED yg power habis ni..

Seluar..aku beli kat FOS (FOR ORANG SUSAH) design pun cun, harga pun ok..tp kasut aku ada cerewet ckitlah..terpaksa beli yg ada nama ckit sbb nk pakai lama kan..hehehehe...

Perfume..kadang2 pakai..kadang2 x sbb badan aku xberbau n cukuplak Deodorant yang membaukan aku..hehehehe..sekarang ni pun aku pakai perfume dari BODYSHOP je..ingat pasni nk cuba minyak wangi MAWI plak..Fantasia..hehehehe..tp untuk kepuasan mmg le dpt beli yg perfume yg mahal lagi besh kan..tp aku xde feeling mcm tu lah...yg mana ada aku sambar..klu xde aku beli mana yg mampu..

ermm..yg aku cerita ni psl aku jelah ye..xde kena mengena ngan yg hidup atau yg mati..hehehehehe..

k guys..take care..selamat bercuti

Adios.

Wednesday, January 28, 2009

Aku Katak..

aku x tau lah ngan ADUN Bota ni..bagi aku tindakan dia lompat parti x wajar langsung sebagai pemimpin..x kiralah Adun ni dari mana pun UMNO, PAS, PKR atau DAP..tap bagi aku tindakan dia ni mcm dh menipu rakyat yg telah mengundi dia..lagi satu tindakan katak ni aku anggap sebagai pengecut sbb secara umum kita dh tahu UMNO sekarang ni dlm keadaan yg lemah so katak ni rasakan baik dia lompat awal2 before menanggung malu nnt..blm2 apa dh menunjukkan sikap pengecut n x jujur dlm perjuangan sendiri..

lompat parti atas alasan mahu menegakkan kepentingan rakyat..dah lah wei satu Malaysia dah tahu yg katak ni kalah dlm pemilihan ketua bahagian yg lepas, dari ahli parlimen telah di tukar kepada ADUN..tidak di lantik lagi sebagai pengerusi FELCRA..so ada perasaan marah n tersinggung le dlm diri KATAK YG HINA INI..sbb x dilantik semula..

Rosak negara klu ada pemimpin katak mcm ni...

p/s: aku bkn ahli politik tp aku perhatikan org politik kita...

Adios..Posted by Picasa


gila power team aku ni...masa awal2 season aku tgk korangnya game mcm tunggang langgang je..tu x betul itu x betul..al maklumlah ada player baru masuk so nk kena serasi tu kena teke time jugak lah kan..

last 2 days..Man u belasah WBA 5-0..result yg amat dasat lepas Man u penah belasah Chelsea 3-0 dulu..aku rasa Man U team dah ada kesefahaman yg baik so far..x penting kan diri dlm control game...

yg paling best malam td Liverpool seri 1-1 menentang wigan so dorang dh jatuh ke tangga 3..Chelsea menang 2-0 menentang Boro..so Chelsea di tangga kedua liga..Aku harap Man U kena konsisten pasni..kena menang setiap game..n lagi satu prepare for Champions League nnt..lawan Inter Milan tu..kalah mati plak tu..adui2...

K guys..wish u best of luck..take care..

Adios..

28/01/2009

hye...bertemu kembali..ari ni aku buat kejer mcm biasa tp pagi td ada staff meeting plak..big bos aku polish kitorang baik punya..bagi semangat kat kitorang n bagi advice kat company staff..respek sama lu boss..

ari ni gak aku dh bayar semua hutang aku kat bank..al maklumlah semua aset yg aku ada sekarang ni bukan harta aku lagi..kat geran keter aku pun ada tulis " kereta ini adalah hak milik EON Bank"..hehehehe..mcm cil*****..nk buat mcm mana kan..semua org akan terlibat dlm situasi aku ni hah..xkiralah golongan bawahan ke atau golongan atasan kecuali lah org tu saudagar minyak dari Dubai kan..kayo gilos..duit mcm air je..masuk byk, keluar pun byk..hehehehe...

xde apa yg aku nk celoteh kan hari ni geng..maybe sampai sini je kot karangan darjah 1 aku ni..xde idea le sebab aku dh pening..hahahaha..so jgn le bg aku pening k...

k guys..take care..Adios..

Friday, January 23, 2009

hye..ari ni aku ada kat merlimau plak..balik pagi td dari umah mak mertua aku kat pernu..saja je blk ari ni coz nk tlg mak aku kemas umah ni..dapatlah gak aku mop lantai umah aku ni hah..ponat..k lah..aku pun xde apa yg best nk citer kat korang semua..tp td masa aku ngemas stor umah mak aku, aku terjumpa khazanah yg paling best bg aku beb..teringat zaman muda2 dulu kat kuala lumpur,,hehehehe...oh peperiksaan...hehehe..apa benda yg aku jumpe tu?..tgk jelah gambir kat bawa ni k..



ni dia papan luncur aku atau dpm bahasa international dia SKATEBOARD..aku start main sport ni since aku form 2 lagi lps aku stop main rollerblade..bg skateboard ni mmg best gila..kena ada passion yg amat sgt klu nk betul2 terel dlm sport ni..mcm aku gak lah..hehehehehe...dh lama x main so ada byk dh lupa trick dia..klu ollie ngan flip tu blh lagi kot..klu nk grind tu agak ssh skit coz bdn pun dh melampaui kiraan BMI aku..hehehehe..aku ada 2 complete deck tapi satu lagi tu aku bg sifu aku yg dh byk ajar aku main skate ni..thanks sifu shakir...

port yg sll aku main skate dulu :

a) oriental bank (dpn lot 10, sebelah ngan bentley guitar)
b) ampang jaya ( kat dewan org ramai dia), amy mastura pun lepak kat sini dulu..hehehe
c) tmn tar ampang..main tp jalan je..
d) taman melawati ( skate area kat giant)
e) jalan maktab ( budak2 keramat skate kat sini dulu)

setakat luka n terkehel biasa lah main skate ni kan..

k guys..nnt klu aku jumpa barang2 aku yg lama2 tu au post kat sini k..

Adios

aku tgh pening knp aku tgh pening aku pun xtau atau saja2 aku buat pening..knp aku pening adalah aku tgh pening..bila org tanya knp aku pening aku jawab aku pening sbb aku nk pening lah..-lol-..knp aku pening, sbb aku selalu pening..aku sakit ke sbb selalu pening..mmg dah nk pening nak buat mcm mana kan..klu pening mmg xde idea sbb aku dah pening nk tulis apa2..bils aku dh pening aku suka meracau, bila kau meracau abis semua org pening ngan aku..aku buka laptop pun aku dh mula pening knp aku pening sbb laptop aku buat aku pening le..pening aku memikirkan laptop aku ni..arghhh..mcm dh dkt nk beli laptop baru ni..lagi pening aku le..

pening kena cari panadol..mana panadol ni?..arghhh lagi pening aku panadol plak abis..aduiii..aku pening..aku pening..aku pening..camner aku blh pening ni..baru aku tahu, aku pening sbb aku nk pening rupanya..hehehehehe...

kengkawan..jgn le pening selalu k..nnt korang mesti pening punya..

Adios..

Thursday, January 22, 2009

Obama..


hye..saja je aku tulis post pasal barack obama ni..setelah 8 tahun Bush@presiden perang dgn rakusnya menjahanamkan dunia terutamnya tanah arab kini semua warga dunia ingin melihat perubahan yg akan dilakukan oleh Obama sendiri tanpa di bayangi oleh mana-mana pihak..20 januari 2009 menjadi satu tarikh yg penting dlm sejarah Amerika bila buat kali pertama org berkulit hitam menjadi Presiden Amerika sebuah negara mengawal segala bentuk situsi didunia kini..

warga dunia mengjarapkan perubahan yg baik dari obama sendiri dan adil dlm segala perancangan dia..semua sudah tahu Amerika sgt rapat dengan Israel dlm semua hal terutamanya dlm hal menghancurkan org muslim di tanah arab..kini perhatian tertumpu kpd obama bagaimana beliau dpt selesaikan konflik ditebing barat..ada penganalisis berckp Obama akan terus dgn dasar luar Amerika yg di amalkan oleh legasi presiden sebelum beliau..adakah perkara ini benar?AMERIKA ADALAH ISRAEL & ISRAEL ITU AMERIKA...

buat pengetahuan kengkawan sekalian, saya membaca sebuah artikel dlm Al-Islam berkenaan Obama ini..semasa beliau tggl di Indonesia, ada seorg sahabat beliau mencerikan obama sering solat dgn memakai kain sarung ttp obama telah keluar Islam apabila dia berkahwin dengan isterinya sekarang Michell..lagi satu, semasa Obama berkempen untuk jawatan Presiden, Obama telah berjaya meyakinkan kepada warga Amerika yg dia bukan org Islam dan beranggapan Kristian adalah agama yg sama baik dgn semua agama..terkejut juga bila terbaca artikel seperti ini...tp apakan daya aku ni manusia kerdil je yg hanya mampu berdoa n buat tindakan mengikut akal pikiran...

ermm..k guys..this is my 2 cents celoteh..take care..adios..

Tuesday, January 20, 2009


Silence is overrated

hye, jack purcell..aku suka gila ngan kasut ni..sempoi n sedap pakai..1st jack purcell aku beli masa aku form 2..time tu tgk sibuk era grunge ni so aku pun telah ter'influence' dgn kasut ni..ada yg pakai Converse, American All Star xpun yg paling koman kasut fung kiong..hehehehe..

lah ni aku ada 2 jack purcell..satu hitam n satu lagi coklat..condition dh 50% teruk n kotor..tu yg lagi cantik tu..klu kasut ni cantik bersih, org xpggl jack purcell lah kan..hehehehe...

k guys..take care...adios

Monday, January 19, 2009




Download 25 FREE songs at eMusic.com!

Wednesday, January 14, 2009

Teringat..


hye..boring gila ari ni..bkn sbb kejer ke atau apa pun tp entah lah aku pun xtau apasal le..kejer semua ok..aku ngan wife aku pun ok tp aku mcm boring je le..mungkin kejap je kot rasa boring ni hah...amin..

aku byk baca blog kengkawan yg lain, ada yg ada dlm list aku atau bkn dlm list aku..semuanya ada cerita masing2 yg diceritakan..tp tulah kadang2 tu akan rasa yg hari ni life kita mcm xde apa2 je..mcm biasa je..bkn maksud aku hidup aku dh x berguna n xberguna lagi tp tu lah aku pun xtau nk ckp camner..hehehehe...aku ingat lagu masa aku form 2..aku ngan kengkawan aku terasa yg hari tu mcm boring gila..xde xtxt yg best pun..masing2 tgk muka masing2..so, ada member aku sorang ni bg idea baik gak lah...dia ckp jom cari kolam kita berenang nak x?..so kitorang pun tanya le dia kolam mana auf (nama kawan aku ni)...dia gelak je..pastu dia suruh follow je dia..so apa lagi kitorang naik le beskal masing2..dia bawak kitorang kat jalam mesra, ampang..kat situ ada byk umah duta luar negara..nk di jadika citer..umah duta Canada xde org plak time tu..dgr citer dia blk canada sbb krismas..hehehe..

so, kitorang panjat le pagar batu umah duta ni..perghhhhhhh...ada kolam siot..jernih tu...hehehehehe...kitorang pun apa lagi nyorokkan basikal dlm longkang terus kitorang buka baju..terus terjun tiruk tahap tiga..mmg best gila..terasa heaven gile..time ni aku blajar berenang..hehehehe..kitorang enjoy gilalah..masa kitorang tgh enjoy sakan tu..jiran sebelah umah banglo ni asyik tgk je kitorang..ni mesti hangin le ni xpat join kitorang...hehehehe..so, nk dijadikan citer bile kitorang tgh melepak sbb dh penat berenang dgr ada keter n motor berenti depan umah tu..membek aku panjat le pagar tgk saper..sekali polis le..siap bwk land rover lagi..hehehehehe..apa lagi kitorang pun kelam kabut le..nk lari ke mana pun kitorang xtau..last2 kitorang serah diri je..panjat pagar pastu kena tahan ngan abg2 polis..hehehe..

dia tanya naper korang ceroboh umah ni? pastu member aku ckp umah ni xde org so kitorang le tlg jaga kan..adus mangkuk gila member aku ni..aku dah berpeluh gila le..maklum le budak baik..hehehehe..sekali lagi badai melanda bila abah aku dtg le..abah aku polis area ctu...turun je dari keter..PANGGGGG...aku kena satu das lempangan yg aku akan ingat smpi bebila..hehehehehe...perit wei..senyap member aku semua..last sekali polis ni lepaskan kitorang n bg warning jgn le ceroboh umah org...kitorang angguk kan aje..hehehehe..pastu kitorang pun blah ngan hati yg best campur ngan xbest..hehehehe..aku le yg paling xbest sbb kena bonus lagi hehehehe...

aku selalu citer pengalaman aku kat anak buah aku..semua bantai gelak bila kau citer,..ada yg xpercaya..klu xpercaya gi tanya atok ngan nenek korang...tu lah hidup ni penuh ngan warna warni yg cantik, tinggal kita yg mencorakkan dia nk baik atau buruk..xkira mcm mana baik diri kita mesti akan silap juga..hehehehe...xde yg sempurna dlm dunia ni kan..

k guys..jumpa lagi k..take care..Adios..



Monday, January 12, 2009

kalau korang nmpk mamat ni jgn ditegur ye..hahahaha...

Sunday, January 11, 2009




gambar ni aku dpt kat one of forum group..sgt hebat beb...berdezup le polis kita kali ni..org singapore mpasni kat highway better berjaga2 lah k..Adios..
Proud To Be Malaysian..



Friday, January 9, 2009

poksu kepada anak buah ni..garang yg amat sgt ni..hhahahahaha...


hye, apa kbr semua..sekarang ni dh kul nk kul 1 am ni tp aku still xpat tdo so aku bkk le laptop aku yg tahap dh blh buang kat tong samph ni plan nk dgr mp3 tp xde mp3 yg menarik..semua aku dh dgr byk kali..boring bgt seh.td aku layan drama ngan wife aku..astro ria..joe & faridah citer dia..blh tahan best gaklah citer ni coz dia blh buat aku gelak terbahak..dh xde citer lain so kenalah gak tgk citer ni..ermmm..nk tgk dvd lupa cari dvd yg baru..xpelah esok aku gi cari dvd lain plak..kat area merlimau ni byk kedai pirate seh..hehehehe...support ur local pirate scene..

esok (sabtu) n lusa wife aku kena kejer, sian plak tgk dia tiap2 hari blk lmbt sbb nk setel kan waran skolah..aku pun xphm term akaun dlm gomen ni..start esok n 2 mggu akan dtg dia akan bz yg teramat sgt n momentum utk dia jadi emosi pun akan mungkin berlaku..hehehehe...kena paham beb..nnt xpasal2 kena marah plak..kukuikuikui...so kenalah calm kan dia, buat lawak yg blh rasa lepas tension..yg penting sekali belanja dia mkn..hehehehe..nyum2..we love food..mana le bdn kitorang xnaik..mcm di pam2...:-)

td solat jumaat, khutbah psl our saudara kat palestine..so touching n beri aku keinsafan yg amat sgt..Tuan Imam pun masa doa antara khutbah tu teresak2 menangis..mengayati doa yg dia baca..aku pun sebak time tu tp nk buat camner telan kan ajer sebak aku tu..lps solat jumaat, ada solat hajat minta saudara kita di palestine di lindungi Allah S.W.T n dihapuskan tentera israel, sekutunya dan juga kekuatannya..Amin..yg aku tau, solat hajat ni akan ada 3 mggu berturut2 start jumaat ni..bagus2..klu buat tiap2 mggu pun aku ok..dpt berkat semua muslimin..

esok aku kena tlg mak aku dandan pokok bunga dia plak..adui2..ptg td dah buat ckit..abis tobik..hehehe..sori ye mak..esok pasti jadi punya..

k guys..take care..

Adios..

INGATAN : JOM BOIKOT PRODUK ISRAEL & YG PERPROKSIKAN ISRAEL...

Tuesday, January 6, 2009

hye, ari ni aku mc beb..dari mlm semalam badan aku panas gila babas..pagi td pun sama gak..anak tekak pun rasa mcm dh tekoyak ni hah..sakit2..isteri aku ckp Tuhan sayang aku tu yg dia bg sakit tu..nk hapus dosa2 kecik..hehehehe...td bru gi klinik amik mc n obat..lega rasanya bila dh mkn obat ni..mata pun mcm dh naik stim je ni hah...so mmg mcm nk tdo ni tp malaslah...

ermm, aku kesal, sedih n marah dgn apa yg berlaku kat Palestine lah ni..Lahanat Israel x habis2 serang n membunuh org2 yg xberdosa..budak2, perempuan n org tua.. reason lahanat Israel ni sng je, nk perang terrorist..aim dorang puak Hamas..tu semua alasan nk teruskan propaganda dorang..apa yg aku mampu buat hanya berdoa pada Illahi moga selamatkan saudara2 kita kata sana n ditimpa bala kepada negara Israel...

So, aku akan boikot semua produk yg ada link ngan israel..jom kengkawan..kita ancam dorangnya ekonomi dgn cara boikot produk dorang kat Malaysia ni...

To all bloggers, menjadi tanggungjawab kita nk war2kan hal ini...

k gang..SAVE PALESTINE..

Adios...

Monday, January 5, 2009

hye, aku teringat plak masa zaman riang2 kat sekolah dulu..mmg best wei..mmg xpat lupa kenangan ni sbbmcm hal yg berlaku..dari yg kecik smpi le ke bsr..kelakar pun ada..xpat tulis bebanyak ni..aku plan ni taruk gmbr aku masa sekolah rendah smpi le aku masuk universiti..dari aku kurus smpi le aku debab..dari xpandai berawek2 smpi le pandai main kayu tiga..hahahahaha....ishhh mcm2 lah aku xleh lupakan...

tunggu gmbr tu k..dlm mggu ni gak aku bagi letak itu gmbr...

k geng..take care..

adios..

 

blogger templates | Make Money Online