Thursday, December 11, 2008

minggu ni ada a few things yang saya nk bg komen ckit..1st pasal tanah runtuh kat taman mewah antarabangsa n pasal bola sepak negara kita sekarang ni hah..
Team Malaysia..
apalah nk jadi ngan korang ni beb,,sgt2 teruk, memalukan n hampeh..nk kata latihan x cukup rasanya dah cukup..kombinasi senior n junior dan buat tp still lagi xboleh nk perform..nak salahkan jurulatih..Sathinathan? rasanya dia dah jalankan tugas dgn baik tp player yg gagal main dgn baik..naper? sbb pemain malaysia ni manja..nk gaji byk n elaun lebih tp main bersungguh2 zero..tak mcm zaman Arwah Mokhtar Dahari..pergi Olimpik tu..respect..mcm mana dorang boleh berjaya..dulu facilities sukan lagi kurang dari sekarang ni..bkn nk blame team kita tp kecewa dgn cara dorang bermain..Gol keeper kita yg paling hampeh...letih tgk dia main maa...mcm budak2 le..bagi anak buah saya main lagi bagus lah..cari keeper lain kat estate lagi bagus...hari ni meeting FAM..Sathianathan gugur atau x tau lagi...reshuffle balik team kita..construct balik..asah2 cukup..jgn dimanjakan sgt..
hope, team Malaysia jd yg terbaik nnt....(x tau le bila ek)

Jersi mmg dah baik, promo mmg top tp main mcm ayam..bagi baju pagoda je sudah...

Tanah runtuh kat taman mewah, bukit antarabangsa..

agak sedih gak bila dapat tahu ttg kejadian ni..since dari tahun 1988 dah ada rekod pasal landslide dkt area hulu klang ni..tp yg paling tragis sekali kajadian highland tower 1993 yg mengorbankan 48 org sekali gus..punca kejadian ni semua dah tahu iaitu ada mata air di bawah tower ni n pemukaan bukit batu kapur yg mempunyai komposisi yg tidak kuat untuk sesuatu binaan..

yg terbaru mggu ni, 4 org terkorban plak, kali ni tanah dari belakang kawasan rumah mereka runtuh serta merta..klu dilihatkan dari size kawasan bencana tu hampir sama dengan keluasan 3 padang bola sepak..mmg clean n clear...total loss...puncanya masih lagi dalan siasatan, tp menteri yg bertanggungjawab ckp there is no human error in this case..maybe ini hanya kesimpulan awal yg menteri berkenaan dapat simpulkan..tp yg pastinya ini adalahs semua kekuasaan Allah untuk tunjukkan kepada kita ttg kewujudan Nya..saya tidak mahu ckp berkenaan kawasan terbabit yg org sering kaitkan ttg gejala maksiah lah. datuk tan sri simpan permpuan lah..tp ini adalah realiti yg kita kena hadapi..jika dilihat dari pandangan udara, tidak ada sebarang projek di jalankan di tempat bermulannya tanah runtuh ini..adakah ianya secara tiba2 ataupun struktur tanah yg tak kuat menjadi punca utama?

dalam simpati saya terhadap mangsa yang terlibat, saya juga terasa amat marah n meluat bila mangsa2 yang terdiri dari kalangan org2 kaya membuat mcm2 pemintaan dari pihak kerajaan..contohnya nk perbelanjaan hotel mereka ditanggung oleh pihak kerajaan..F**k lah wei korang ingat korang saper nk dapat layanan 1st class..muhasabah le ckit..mangsa banjir di sekitar terengganu pun x cerewet mcm korang lah..sbb korang org kaya so kerajaan kena layan korang mcm raja?mcm cilanat...bersyukur lah dgn apa yg pihak kerajaan bagi..klu korang perasaan masa taufan katrina kat usa tu org kaya pun kana duduk kat dewan tau..kerajaan dorang layan sama rata..no discremination...lu pikir lah sendiri...















2 Comments:

  1. najwa sarah alias said...
    jgn berumah di tepi bukit.. hehehehehe~
    A.R.A.S.H. 910 said...
    btul apa lu ckp bro!! gua tertengok ler game ni aritu..gua igt diaorg maen bowling..rerupanya maen bola..oh tu ke rupa maen bola!!??wakakaka...hrp jersi je mahal melampau..maen mcm HARAM!! huhu..sori to say the truth!! huhu..

    yg tanah runtuh ni pun 1 hal..mmg berlagak nak mampos diaorg tuh..lg bagus diaorg kena timpa tanah runtuh tuh..kalo korunk byk sgt $$, beli jerlah umah baru kan!! hahaha
    byk cantek muker!!

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online