Monday, December 29, 2008

25 - 30 Disember 2008

hye, last thursday 25/12/2008 saya buat pertama kalinya menghadiahkan sejambak bunga ros kat my wife..saja je bagi hadiah kat dia lagi pun 25/12/2008 dah 7 bulan kitorang as husband n wife so xsalah rasanya nk appreciate my wife kan...memandangkan wife saya ni suka tgk citer korea so saya decide nk belikan satu cd korea yang cintan2 ni so disertakn sekali bunga + korean vcd..tahuj movie ni now & forever..blm tgk lagi tp saya dh baca sinopsis dia mcm best..last thursday my wife terpaksa bekerja mcm hari2 yg lain..nk teman kan dia kat opis, opis mate dia ada so lagi sekali saya decide tgk wayang sorang2..so geraklah ke MP sorang2..terus gi GSC..terus beli tiket citer HISTERIA..show kul 12 pm..citer ni mmg best beb..saya pun terperanjat..tip top lah..dgn scene sekolah tu lagi..dgn camera trick lagi..salute2..tp apa yg xbestnya ada makcik sebelah saya ni buat cerita sendiri lah..dia tau apa yg kita tak tau lagi, mcm dia plak director ni citer ni..senyap sudah...apa2 pun citer ni best..support our local talents and films..beli bunga + korean vcd tu pun kat MP stelah penat round2 sorang..

Jumaat 26/12/2008 lepas akak n abang saya ad balik..best gak dorang balik at least blh gak berentap ngan anak buah saya ni hah..Shahirul, Syakir, Syikin, Arishya, Aleya n Ikhwan semua ada, semua bikin havoc dalam umah atok dia..dari umah tu kemas terus jadi pasar beb..adui2..tu anak kak long saya xblk..klu blk xtau le apa rupanya..

Hari ahad 28/12/2008, saya gi JB umah my batchmate kawin..Hairil Azlan Rahmat ngan Ekin (xtau le nama wife dia ni) tp yg pasti bukan ekin mawi le..Yg pegi saya, my wife, acik, heni, lan, azhar, why n kak awin dari melaka..pastu jumpa le kengakwan yg lain kat sana..tema pengantin warna hijua cair..cantik pengantin..tp lan mcm keas ckit lah atas pelamin..takut kot..lagi satu mak andam lan ni x alter baju lan so nmpk mcm x kena je lan aritu..basar sgt baju tu..klu ikut bdn lan mesti cantik...hehehehe...kitorang gerak kul 10 pagi smpi Jb kul 12.30 n smpi melaka dlm kul 6 ptg..

Mlm tu plak my family ada buat BBQ, kitorang bakar sotong besar2, udang besar2, mcm2 ikan, sosej etc..mmg best sekali sekala lepak camni pastu buat BBQ..ceria muka parents saya..

Isnin 29/12/2008..bangun tdo awal coz my bro ajak gi muar survey mountain bike accesories...abg ipar saya, abg adam, abg jaie n anak buah lelaki saya gi mancing..saya gi muar..dlm kul 10 kitorang gi muar..smpi muar terus cari SIN HENG BICYCLE SHOP..sekali kedai ni authorised dealer model GIANT le..my favourite MTB..arghhhhhh...meleleh air liur wei..price range Rm 2k - Rm 11k..tp yg 11k tu dah ada org booked..taukey jual songkok sudah book itu basikal..kayo2..xpe2..satu hari nnt aku mesti dptkan ini basikal..huhuhuhuhu...petang plak dlm kul 6 saya ride sorang2 kat lading kelapa sawit area merlimau.. so extreme..

Selasa 30/12/2008...my boss panggil masuk bilik dia..dia suruh buat memo suruh cuti smpi mggu ahad ni n edarkan memo tu kat semua staff..maksudnya esok aku cuti, jumaat pun aku cuti le...hehehehehe...syok2..tq bos..jasamu dikenang...dgr citer my wife pun dh amik cuti jumaat ni..so apa lagi sayang jom jalan2 cari mkn..
k guys.Selamat Menyambut Awal Muharam 1430 hijrah moga segala ibadah kita diterima olehNya n diminta murah rezeki kami n panjangkanlah umur kami..Amin..
Take Care...Adios..

4 Comments:

  1. najwa sarah alias said...
    boleh ker bos tulis memo pastu suruh semua org cuti? naper bos sya tk mcm tuh? ;P
    mhs said...
    bkn boss yg tulis memo..dia arahkan tulis memo tu..boss abg bila hati sudah senang..sales capai target dia mesti bg reward kat staff dia..hehehehe..

    najwa keje gomen..senang cuti..isi buku cuti dah siap..huhuhuhu
    A.R.A.S.H. 910 said...
    1. bg bunga rose..such a romantic way!! huhu..

    2. dah lama giler wei x jln² MP..teringat lak zaman² dip dulu..whateva pun i do reali luv melaka..i'm a part of it!!!

    3. HISTERIA..i like it too beb!! citer hantu melayu yg best! solekan real..skolah tu is high school kajang..according to my opismate..(dia skolah sana dulu) huhu.. quite scary gak!

    4. dun 4get to read my blog..so many update!! kikiki terlebih rajin..;P
    alien said...
    'lading'
    lembut lidak ek..

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online