Monday, December 15, 2008

16 September...

16 Disember adalah tarikh ulangtahun pertunangan saya dan juga isteri saya..bermacam2 halangan semasa semasa bertunang ni.ye lah org pun pernah ckp cabaran masa bertunang lagi keras beb..time tulah kita dpt tahu camner pasangan kita..tp semua tu dh xjd masalah bagi pasangan zaman sekarang ni..semuanya baik jika kita aturkannya dengan baik…InsyaAllah..

Saya masih ingat cara saya utk masuk meminang isteri saya…xde apa yg surprised pun..semuanya berjalan seperti biasa..just telefon je ajak pg beli cincin merisik n bertunang..mula2 dia mcm xpercaya je almaklum lah b4 this penah buat perangai kan..hehehe..pastu saya ckp my parents akan dtg umah utk bincang psl date yg sesuai utk bertunang….My wife tersgtlah hepi bagai nk rak sampai senyum smpi ke telinga bila saya nk masuk meminang..7 tahun beb bercinta xkan xnak tamat kan kot..yang haram di halalkan beb..kuikuikui…

2 mggu sblm majlis bertunang saya ngan isteri gi lah cari cincin yg dihasratkan nya tu..byk kedai kitorang masuk..survey dulu b4 buat keputusan..bagusnya my wife dia xkisah cincin dia dari kedai mana pun janji dia puas hati..xdelah nk demand Habib Jewel ke apa ke..tp kat Habib Jewel cantik2 wei..tggu sales le saying..kita shopping kat sana plak..harap murahkan le rejeki kita ye..Amin…At last dapat jugek cincin yg dia nak..dia suka, saya pun suka so belilah..simple but nice…

Kemudian kitorang cari barang hantaran tunang plak..beli yg ala kadar je geng..cukup syarat je..sbb aim nnt time kawin nk bagi yg best ckit le..yg basic je..

My parents dtg umah mertua kat pernu n bincang psl ni..so dorang ttpkan 16 Disember 2006..Alhandulillah date dah dittpkan tggl hari langsung je…

16 Disember dh tiba, semua preparation dh siap..adik beradik saya pun balik semua..org kmpg pun ramai yg join..tok imam, tok bilal, tok siding, tok mudim semua ikut..say pun ikut sekali beb..org ckp lelaki xyah ikut..duk jauh2..malas lah nk ikut taboo ni..so ikut je lah…Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancer…semua ikut procedure…kitorang ikat 2 tahun tp klu ada rejeki kitorang akan awalkan..so, Alhadulillah rezeki saya lebih n dpt lah awalkan perkahwinan kitorang…on 23/5/2008 kitorang sah sebagai suami isteri smpi bila2..Amin…

K geng..doakan kebahagian kami k…Adios..

Happy Our Engagement Anniversary for 2 years…Muahmuahmuah..

3 Comments:

  1. amydala said...
    This comment has been removed by the author.
    amydala said...
    bagus tul laa ko ni husry...bkn ramai laki ingt engagemnt anniversary. aku pon thn ni lupa...kekeee. ingt anniversary je...
    btw, wish you n nadia a long life marriage! bila nk ada baby ni?
    ~mama danish~ said...
    hye husry!!!
    happy tgk ko ngan nadia,moga bahagia hingga ke akhir hayat!!
    wei, nadia x de apa2 lg ker????

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online