Wednesday, December 31, 2008





Selamat Tahun Baru 2009...Selamat Tinggal 2008

This year mcm biasalah, lepak umah je tgk dvd or cd yg best2..nk keluar malas sbb confirm jalan sesak..roadblock tu dh mestinya..

k guys..take care..hope dream korang yg xpat capai on 2008 dpt complete kan on 2009..sama goes to me..hehehe..

Adios...:snow14:

Monday, December 29, 2008

hye, last thursday 25/12/2008 saya buat pertama kalinya menghadiahkan sejambak bunga ros kat my wife..saja je bagi hadiah kat dia lagi pun 25/12/2008 dah 7 bulan kitorang as husband n wife so xsalah rasanya nk appreciate my wife kan...memandangkan wife saya ni suka tgk citer korea so saya decide nk belikan satu cd korea yang cintan2 ni so disertakn sekali bunga + korean vcd..tahuj movie ni now & forever..blm tgk lagi tp saya dh baca sinopsis dia mcm best..last thursday my wife terpaksa bekerja mcm hari2 yg lain..nk teman kan dia kat opis, opis mate dia ada so lagi sekali saya decide tgk wayang sorang2..so geraklah ke MP sorang2..terus gi GSC..terus beli tiket citer HISTERIA..show kul 12 pm..citer ni mmg best beb..saya pun terperanjat..tip top lah..dgn scene sekolah tu lagi..dgn camera trick lagi..salute2..tp apa yg xbestnya ada makcik sebelah saya ni buat cerita sendiri lah..dia tau apa yg kita tak tau lagi, mcm dia plak director ni citer ni..senyap sudah...apa2 pun citer ni best..support our local talents and films..beli bunga + korean vcd tu pun kat MP stelah penat round2 sorang..

Jumaat 26/12/2008 lepas akak n abang saya ad balik..best gak dorang balik at least blh gak berentap ngan anak buah saya ni hah..Shahirul, Syakir, Syikin, Arishya, Aleya n Ikhwan semua ada, semua bikin havoc dalam umah atok dia..dari umah tu kemas terus jadi pasar beb..adui2..tu anak kak long saya xblk..klu blk xtau le apa rupanya..

Hari ahad 28/12/2008, saya gi JB umah my batchmate kawin..Hairil Azlan Rahmat ngan Ekin (xtau le nama wife dia ni) tp yg pasti bukan ekin mawi le..Yg pegi saya, my wife, acik, heni, lan, azhar, why n kak awin dari melaka..pastu jumpa le kengakwan yg lain kat sana..tema pengantin warna hijua cair..cantik pengantin..tp lan mcm keas ckit lah atas pelamin..takut kot..lagi satu mak andam lan ni x alter baju lan so nmpk mcm x kena je lan aritu..basar sgt baju tu..klu ikut bdn lan mesti cantik...hehehehe...kitorang gerak kul 10 pagi smpi Jb kul 12.30 n smpi melaka dlm kul 6 ptg..

Mlm tu plak my family ada buat BBQ, kitorang bakar sotong besar2, udang besar2, mcm2 ikan, sosej etc..mmg best sekali sekala lepak camni pastu buat BBQ..ceria muka parents saya..

Isnin 29/12/2008..bangun tdo awal coz my bro ajak gi muar survey mountain bike accesories...abg ipar saya, abg adam, abg jaie n anak buah lelaki saya gi mancing..saya gi muar..dlm kul 10 kitorang gi muar..smpi muar terus cari SIN HENG BICYCLE SHOP..sekali kedai ni authorised dealer model GIANT le..my favourite MTB..arghhhhhh...meleleh air liur wei..price range Rm 2k - Rm 11k..tp yg 11k tu dah ada org booked..taukey jual songkok sudah book itu basikal..kayo2..xpe2..satu hari nnt aku mesti dptkan ini basikal..huhuhuhuhu...petang plak dlm kul 6 saya ride sorang2 kat lading kelapa sawit area merlimau.. so extreme..

Selasa 30/12/2008...my boss panggil masuk bilik dia..dia suruh buat memo suruh cuti smpi mggu ahad ni n edarkan memo tu kat semua staff..maksudnya esok aku cuti, jumaat pun aku cuti le...hehehehehe...syok2..tq bos..jasamu dikenang...dgr citer my wife pun dh amik cuti jumaat ni..so apa lagi sayang jom jalan2 cari mkn..
k guys.Selamat Menyambut Awal Muharam 1430 hijrah moga segala ibadah kita diterima olehNya n diminta murah rezeki kami n panjangkanlah umur kami..Amin..
Take Care...Adios..

Wednesday, December 24, 2008



This song truly dedicated to my lovely wife..You'll be safe here..

Nobody knows
Just why we're here
Could it be fate
Or random circumstance
At the right place
At the right time
Two roads intertwine

And if the universe conspired
To meld our lives
To make us
Fuel and fire
Then know
Where ever you will be
So too shall I be

Chorus:

Close your eyes
Dry your tears
'Coz when nothing seems clear
You'll be safe here

From the sheer weight
Of your doubts and fears
Weary heart
You'll be safe here

Remember how we laughed
Until we cried
At the most stupid things
Like we were so high
But love was all that we were on
We belong

And though the world would
Never understand
This unlikely union
And why it still stands
Someday we will be set free.
Pray and believe

Chorus:

When the light disappears
And when this world's insincere
You'll be safe here
When nobody hears you scream
I'll scream with you
You'll be safe here

Save your eyes
From your tears
When everything's unclear
You'll be safe here

From the sheer weight
Of your doubts and fears
Wounded heart

When the light disappears
And when this world's insincere
You'll be safe here

When nobody hears you scream
I'll scream with you
You'll be safe here

In my arms
Through the long cold night
Sleep tight
You'll be safe here

When no one understands
I'll believe
You'll be safe,
You'll be safe
You'll be safe here
Put your heart in my hands
You'll be safe here

Monday, December 15, 2008

16 Disember adalah tarikh ulangtahun pertunangan saya dan juga isteri saya..bermacam2 halangan semasa semasa bertunang ni.ye lah org pun pernah ckp cabaran masa bertunang lagi keras beb..time tulah kita dpt tahu camner pasangan kita..tp semua tu dh xjd masalah bagi pasangan zaman sekarang ni..semuanya baik jika kita aturkannya dengan baik…InsyaAllah..

Saya masih ingat cara saya utk masuk meminang isteri saya…xde apa yg surprised pun..semuanya berjalan seperti biasa..just telefon je ajak pg beli cincin merisik n bertunang..mula2 dia mcm xpercaya je almaklum lah b4 this penah buat perangai kan..hehehe..pastu saya ckp my parents akan dtg umah utk bincang psl date yg sesuai utk bertunang….My wife tersgtlah hepi bagai nk rak sampai senyum smpi ke telinga bila saya nk masuk meminang..7 tahun beb bercinta xkan xnak tamat kan kot..yang haram di halalkan beb..kuikuikui…

2 mggu sblm majlis bertunang saya ngan isteri gi lah cari cincin yg dihasratkan nya tu..byk kedai kitorang masuk..survey dulu b4 buat keputusan..bagusnya my wife dia xkisah cincin dia dari kedai mana pun janji dia puas hati..xdelah nk demand Habib Jewel ke apa ke..tp kat Habib Jewel cantik2 wei..tggu sales le saying..kita shopping kat sana plak..harap murahkan le rejeki kita ye..Amin…At last dapat jugek cincin yg dia nak..dia suka, saya pun suka so belilah..simple but nice…

Kemudian kitorang cari barang hantaran tunang plak..beli yg ala kadar je geng..cukup syarat je..sbb aim nnt time kawin nk bagi yg best ckit le..yg basic je..

My parents dtg umah mertua kat pernu n bincang psl ni..so dorang ttpkan 16 Disember 2006..Alhandulillah date dah dittpkan tggl hari langsung je…

16 Disember dh tiba, semua preparation dh siap..adik beradik saya pun balik semua..org kmpg pun ramai yg join..tok imam, tok bilal, tok siding, tok mudim semua ikut..say pun ikut sekali beb..org ckp lelaki xyah ikut..duk jauh2..malas lah nk ikut taboo ni..so ikut je lah…Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancer…semua ikut procedure…kitorang ikat 2 tahun tp klu ada rejeki kitorang akan awalkan..so, Alhadulillah rezeki saya lebih n dpt lah awalkan perkahwinan kitorang…on 23/5/2008 kitorang sah sebagai suami isteri smpi bila2..Amin…

K geng..doakan kebahagian kami k…Adios..

Happy Our Engagement Anniversary for 2 years…Muahmuahmuah..

Thursday, December 11, 2008

minggu ni ada a few things yang saya nk bg komen ckit..1st pasal tanah runtuh kat taman mewah antarabangsa n pasal bola sepak negara kita sekarang ni hah..
Team Malaysia..
apalah nk jadi ngan korang ni beb,,sgt2 teruk, memalukan n hampeh..nk kata latihan x cukup rasanya dah cukup..kombinasi senior n junior dan buat tp still lagi xboleh nk perform..nak salahkan jurulatih..Sathinathan? rasanya dia dah jalankan tugas dgn baik tp player yg gagal main dgn baik..naper? sbb pemain malaysia ni manja..nk gaji byk n elaun lebih tp main bersungguh2 zero..tak mcm zaman Arwah Mokhtar Dahari..pergi Olimpik tu..respect..mcm mana dorang boleh berjaya..dulu facilities sukan lagi kurang dari sekarang ni..bkn nk blame team kita tp kecewa dgn cara dorang bermain..Gol keeper kita yg paling hampeh...letih tgk dia main maa...mcm budak2 le..bagi anak buah saya main lagi bagus lah..cari keeper lain kat estate lagi bagus...hari ni meeting FAM..Sathianathan gugur atau x tau lagi...reshuffle balik team kita..construct balik..asah2 cukup..jgn dimanjakan sgt..
hope, team Malaysia jd yg terbaik nnt....(x tau le bila ek)

Jersi mmg dah baik, promo mmg top tp main mcm ayam..bagi baju pagoda je sudah...

Tanah runtuh kat taman mewah, bukit antarabangsa..

agak sedih gak bila dapat tahu ttg kejadian ni..since dari tahun 1988 dah ada rekod pasal landslide dkt area hulu klang ni..tp yg paling tragis sekali kajadian highland tower 1993 yg mengorbankan 48 org sekali gus..punca kejadian ni semua dah tahu iaitu ada mata air di bawah tower ni n pemukaan bukit batu kapur yg mempunyai komposisi yg tidak kuat untuk sesuatu binaan..

yg terbaru mggu ni, 4 org terkorban plak, kali ni tanah dari belakang kawasan rumah mereka runtuh serta merta..klu dilihatkan dari size kawasan bencana tu hampir sama dengan keluasan 3 padang bola sepak..mmg clean n clear...total loss...puncanya masih lagi dalan siasatan, tp menteri yg bertanggungjawab ckp there is no human error in this case..maybe ini hanya kesimpulan awal yg menteri berkenaan dapat simpulkan..tp yg pastinya ini adalahs semua kekuasaan Allah untuk tunjukkan kepada kita ttg kewujudan Nya..saya tidak mahu ckp berkenaan kawasan terbabit yg org sering kaitkan ttg gejala maksiah lah. datuk tan sri simpan permpuan lah..tp ini adalah realiti yg kita kena hadapi..jika dilihat dari pandangan udara, tidak ada sebarang projek di jalankan di tempat bermulannya tanah runtuh ini..adakah ianya secara tiba2 ataupun struktur tanah yg tak kuat menjadi punca utama?

dalam simpati saya terhadap mangsa yang terlibat, saya juga terasa amat marah n meluat bila mangsa2 yang terdiri dari kalangan org2 kaya membuat mcm2 pemintaan dari pihak kerajaan..contohnya nk perbelanjaan hotel mereka ditanggung oleh pihak kerajaan..F**k lah wei korang ingat korang saper nk dapat layanan 1st class..muhasabah le ckit..mangsa banjir di sekitar terengganu pun x cerewet mcm korang lah..sbb korang org kaya so kerajaan kena layan korang mcm raja?mcm cilanat...bersyukur lah dgn apa yg pihak kerajaan bagi..klu korang perasaan masa taufan katrina kat usa tu org kaya pun kana duduk kat dewan tau..kerajaan dorang layan sama rata..no discremination...lu pikir lah sendiri...















Wednesday, December 10, 2008

10/12/2008

hye..apa kabar..xde apa yang nk dituliskan hari ni just nak citer apa yang berlaku ari ni..hari ni biasa mcm hari biasa tp pagi tadi ada officer dari DOSH (Department of Safety and Health) dtg nk buat audit kat sini..Alhamdulillah semuanya baik2 belaka..thanks juga kpd Pn Nora yg menghadap officer ni sorang2..salute wei..kpd our org kuat kitorang En Suzaliy..thanks a lot bro..Lu mmg rajin n kreatif ngan bantuan team mate mu...Mcm biasalah, kenalah kitorang ni ajak officer ni makan2 kat Ikan Bakar Malim, Ayer Keroh branch..bkn dorang mintak tp kitorang yg bagi..hehehe..maklumlah lepas audit le katakan..nnt xlepas pulak...

Tengahari tadi, gi etiqa takaful utk bayar life insurance saya..persiapan utk masa depan..apa2 jadi nnt senang kat parents n my wife..kayo wei..hehehehe..harap2 xde apa yg berlaku nnt..Amin..

Esok, dlm kul 5 pagi dah kena kuar umah sbb ada meeting kat sana plak..pergi ngan Pn Nora ( bakal big bos ni), En Suzaily our dedicated engineer and me...ngantuk seh nk gi pagi2 ni..dah lah malam ni plan nk cycling..adus..kena cancel le mcm ni..

kul 2 pagi ni, Man U ada game...hope korang mng lah ye...even korang dah masuk kalah mati stage..gud luck bro..

k geng..Adios..

Thursday, December 4, 2008

hye..hari ni just nk share my opinion dgn kengkawan yang lain kat dunia cyber ni hah..Alhamdulillah, bulan ni masuklah 7 bulan saya menjadi suami kpd Siti Nadia Atan..Dalam tempoh ini byk pengajaran & dugaan yg kita kena hadapi..Tak semestinya jika kita pernah bercinta dlm tempoh yang lama kita pasti kenal dengan pasangan masing2..al maklumlah tgh bercinta semuanya ok, semuanya indah..Alhamdulillah, saya dan isteri saya dapat lalui tempoh 7 bulan ni dengan penuh kesyukuran dan keberkatan..Tak dinafikan, kadang-kadang tu ada juga selisih faham tp as suami kita kena ada sikap tolerate, give n take, sabar n selidik before buat any decision...lagi satu pengorbanan itu penting..

sikap hipokrit n ego kena kurang2kanlah klu blh jgn ada langsung pun ok gak..tp sebagai lelaki ego tu mmg adalah tp kita kena control sikap ni ngan baik..Masa bercinta dulu, saya lebih suka berteus terang sikap n perangai saya kepada isteri saya..apa yg saya kurang n apa yg kekuatan saya...So, saya perlu bagi tahu semuanya tanpa selindung any secret.Ni cara saya lah maybe cara org lain, lain cara dia kan..

Jika terdapat sebarang masalah, korang cuba pk ckit apa penyebab masalah itu timbul n jgn mudah salahkan pasanagan masing-masing sbb kadang2 tu masalah yg timbul berpunca dari kita sendiri tanpa kita sedari..Saya selalu ckp pada isteri saya,klu ada apa rasa x puas hati tu, let me know n we discuss together to find the best solutions..Alhamdulillah, semuanya ok..kadang2 tu apa yg pasangan kita luahkan tu sukar nk diterima tp kita perlu ada sikap give n take depends on the situation..x blh nk terimas bulat2 pulak..keputusan biar adil..sama2 dpt benefit dia...

Minta maaf dan memaafkan before tdo even hari tu xde apa2 yang berlaku..ya, saya lakukan hal ni tiap2 malam n we happy when we wake up early in the moring..jika ada perselisiahan faham antara suami isteri..saya cadangkan agar suami memaafkan isteri sbb jika suami x maafkan isteri dia, kehidupan isterinya sepanjang hari akan di laknat oleh semua makhluk Allah..x kiralah binatang, tumbuhan atau sebagainya...Jgn biarkan isteri korang dilaknat..Maafkan dorang n u feel great after that...

ok..saya bukan nk celoteh pjg2 tp nk bagi pendapat je based on my experience n apa yg saya baca..

k guys..Take Care..

Adios..

Monday, December 1, 2008

Tuesday..

hye..ari baru masuk lps cuti since ari jumaat..trip pergi terengganu kali ni agak boring sbb salah pilih date..musin tengkujuh maa..mmg hujan je..hari sabtu saya gi ke kuala terengganu nk tgk Taman Tamadun Islam (masjid kristal) tp apa kan daya hujan so kitorang tgk dari dlm keter je..pergi pasar payang plak..lagi le x best sbb ujan gak..bau yg x best dari pasar tu dah naik..mmg harum gila..uwekkk..xpelah nk buat camner, semua ni kuasa Yang Maha Esa..so kita terima lah ye..
5 jam perjalanan dari melaka..lalu jalan segamat - muadzam..jalan yg paling best sbb kiri kanan hutan..mmg best gila..jalan plak lurus2..x memenatkanlah...
semlm balik ada beli sikit souvenier utk kengkawan opis gak kemaman..kat area masjid geliga..mmg sdp keropok kat ctu..tulen beb..tepung kurang, isi ikan lebih..
ok, geng,,jumpa lagi ye..Adios..

 

blogger templates | Make Money Online