Tuesday, November 25, 2008

hye, dh lama rasanya x post dlm blog ni..bila sindrom malas n xde idea ni dtg mmg nk menulis pun malas..alhamdulillah, mggu ni semuanya berjalan dgn baik sekali..last weekend pg majlis kawin Farah kat wisma risda jalan ampang..grand giloz wedding dia..simple but cantik..tema lite green n cream...husband Farah saya kenal masa kat uitm, kitorang pggl dia ustaz..baik mamat ni..tp dulu ustaz ni kurus je tp skarang ni bkn mainsihat lagi..xpe bro hati sng le katakan..hehehehe..
ok..jumaat ni, saya, my wife n my parents akan ke terengganu nk pergi bercuti time tengkujuh ni hah...saja je sbb semua adik beradik saya ke sana...nk lepak2 mkn fresh sea food katanya..nyum nyum..aku mmg suka makan2 ni..
k lah..jumpa lagi k..
Adios..

Wednesday, November 19, 2008

Starting time: 04.45pm
Name: mohd husry seman
Sister(s): 3
Brother(s): 1
Shoe size: 7.5 us size
Height: 168 cm
Where do you live: merlimau yg indah lg menghiburkan..melaka..sometimes pernu, melaka

Have you ever been on a plane: yes

Swam in the ocean: yes, during my outbound course at pulau pangkor..

Fallen asleep at school: of coz lah yes…hehehehe..tired maaa..

Broken someone’s heart: yes…hikhikhik…(

Fell off your chair: once..

Sat by the phone all night waiting for someone to call: yes..waiting for my wake up call from mr alarm…hehehe

Saved e-mails: depends..for working purpose I will…

What is your room like: during single..black n red..liked dewa19 cover album..
Bila dh kawin ni..kena warna pink..uwahhhh…


What’s right beside you: wall full of kad raya..belum tanggal lagi..

What is the last thing you ate: nasi goreng cili padi..

Ever had…
Chicken pox: Yes
Sore throat: Yes
Stitches: Yes
Broken nose: Never

Do you…
Believe in love at first sight: Yes…

Who was/were…
The last person you danced with: my wife maa…i sing an indon song for her..SATU from dewa19
Last made you smile: my wife
You last yelled at: never…x suka lah marah2 org ni..

Today did you…
Talk to someone you like: sudah semestinya YA..
Get sick: Yes..tekak sudah sakit…
Miss someone: Yes..my lovely wife..

Did you ever…Kissed anyone: yes ( my mom, my anak buah)
Talk to an ex: never anymore…
Miss your ex: no..sincere from deeper of my heart..

Who do you really hate: ssh lah benci org ni..coz semuanya akan berbalik kepada kita semula..believe me..benci utk seketika ada..


Do you like your hand-writing: 50-50

Are your toe nails painted: No..xleh solat plak nnt beb..

Whose bed other than yours would you rather sleep in: 5 stars hotel

What color shirt are you wearing now: white with belang2 biru..

Are you a friendly person: yes…

Do you have any pets: yes

Do you sleep with the TV on: Never..jgn bazirkan elektrik anda..


What are you doing right now: statistic, budgeting…etc..

Can you handle the truth: depends on the situation…

Are you closer to your mother or father: both

Do you eat healthy: hehehe..i cannot answer this question maa..bcoz I love foods..

Do you still have pictures of you & your ex: No…

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: My wife, my guitar, my cat…

Are you loud or quiet most of the time: depends on the situation


Are you confident: yes

5 things I was doing 10 years ago
1. Tingkatan 4 at Seri Ampang Kl..
2. Sukan Komenwel Dancer..Openning n closing act..
3. Pengawasa yg dedikasi..hehehe..
4. Still single n available..
5. I bought my first guitar with my own money…alhamdulillah..


5 things I would do if I were a billionaire
1. setelkan hutang anda k..(ptptn)
2.Naik haji ke mekah..
3.Invest to gain more money..
4.Bina banglo kat melaka..
5. Beli superbike n my dream car…


5 places I’ve lived/living1. Cheras, kl
2. Ampang, selangor ke kl ek?
3. Keramat, kl
4.serdang, selangor…masa tgh frust dulu..
5.Merlimau, melaka


5 people I tag
1.Rahman sahlan
2.najwa
3.nazim
4.kak zaidah
5.saper2 je..

Tuesday, November 18, 2008

hari ni xde apa yg baut..kerja pun dah abis awal..pagi tadi pg visit site kat sebelah Tesco melaka..mood pun ok gak ari ni..one more thing i've switch my current telco to digi but still using a same phone number...after comparing with other telco's i'm decided to choose digi..more reasonable then the others..from prepaid to postpaid..time to change..
masa kat ofis, surf internet..cari gambar yg boleh buat gelak..at last jumpa satu gmbr yg paling best ni..mmg gelak sorang2 kat meja saya tadi..cuba korang tgk muka bangla ni, sikit punya konfiden wei..adui2...korang tgk lah sendiri..lu mmg rock bro..


Monday, November 17, 2008

zoo melaka

 
Posted by Picasa

Thursday, November 13, 2008

Hari ni adalah hari yg amat menyedihkan bagi saya..sgt2 sedih rasa mcm nk tercabut je nyawa ni sbb cincin kahwin saya dah hilang..

ceritanya, td gi solat jumaat di masjid al azim..mcm biasa je pergi dgn cincin di jari n jam di tangan..masa nk amik wuduk mcm biasalah saya tanggalkan semuanya..cincin sllnya saya masukkan disebelah poket kanan n jam di poket sebelah kanan..tp hari ni terbalik pulak..pastu saya solat mcm biasa..masa nk beredar dari masjid, seluk kat poket kiri, poket cincin..cari2 dah xde..berderau terus darah..Ya Allah mana ciccin saya ni..patah balik ke dewan utama solat..cari satu masjid..dari area amik wuduk hinggalah ke tempat saya solat tadi..TENSION..TENSION...saya tanya bilal kat situ mana tau ada org bg kat dia ke..dia kata xde..ARghhhhh...

Saya terus cari kat mana2 yg rasa perlu..mmg dah xde..SEDIH SGT2..masa nk keluar td seluk sekali lagi dlm poket kiri, at last saya dpt yg poket seluar saya bocor...SHIT..mmg muat2 cincin tu nk tercicir..:-(

Terasa sepi gila kat jari, mana xnya..selama 6 bulan saya pakai cincin ni..pergi mana2 je pakai..xlengkap gile rasanya..My wife dah tau hal ni...dia pun sedih..lagi sedih..nk buat camner, bknnya di sengaja kan..

Sori sayang, mmg x sengaja..saya akan replace kan ngan cincin yg baru...

SAYA AKAN RINDU CINCIN SAYA....

Sorry again....

this is my dream superbike, 2008 kawasaki zx10r..but i'm still wondering how to mak my dream come true..my wife noticed that i'm really addicted with this big toy..she support me to grab this bike but sometimes she also worry about my safety..isteri mana x sayang suami wei..
adios..
Posted by Picasa

Hari ni saya pergi servis kereta utk kali ke-3..jaga kereta ni kana jaga mcm diri kita jugak, kena tgk minyak dia, tgk air filter dia, tgk mcm2 lagilah..Alhamdulillah, so far kereta ni tip top..xde masalah lagi..fuel consumption pun kira ok lah..it depends on our daily usage lah..

Ok, so ari ni nk citer ckit psl org2 yg selalunya bersikap baik depan org lain tp belakang kita mcm hantu atau lebih keras lagi mcm lahanat atau dlm bahasa popularnya hipokrit..sepanjang hidup saya ni mcm2 jenis jenis patent yg saya jumpa, ada yg ok, ada yg just2 je n ada yg mcm lahanat..nak citer pengalaman saya ni, pernah lah ada sorang guy ni yg kitorang ketegori sebagai baik lah, pakai kopiah, jadi idaman pempuan yg baik2 ni..al maklumlah budak masjid, soft spoken..apa2 lagilah..semua oklah..

mmg depan kitorang dia baik gile tp rupa2nya belakang kitorang dia ckp bukan2 pasal budak blok saya..lebih2 lagi budak levelmate dia..dia ckp itulah, inilah kat kengkawan dia yg selalu gi mesjid tu..kengkawan dia semua ok ngan kitorang tp ngan mamat sorang ni yg kitorang xleh accept..dia ckp semua benda x baik kat grup dorang..at last pandai2 tupai melompat akhirnya jatuh gak beb..my junior report kat kitorang...nama saya naik, nama bebdk level naik..semua dia ckp x elok..elo bro, klu agak2 nk mengumpat, atau memburukan org lain baik ko cabut kopiah le..jgn rosakkan mesjid klu ko sibuk burukkan org lain...kitorang panggil baik2 mamat ni ngan junior yg roger kitorang tadi..slow talk ngan dia, dia still xnak ngaku, sempat burukkan kitorang lagi depan2..

Pang..dia kena lempang ngan senior kitorang..sakit wei..kitorang senyap je..rasa nk gak lempang mamat ni tp saya rasa x perlu kot, ckplah sekali dia kena..bagi ingat ckit..yg paling best semester baru terus tukar blok wei..gi lepak ngan team dia lah..asalkan dia enjoy n x bawa perangai lama dia kat blok baru tu..

Tak tau lah, betul ke klu org tu sll gi masjid dia akan di pandang sentiasa baik,maksum, pijak semut x mati? adil ke klu org yg x pergi masjid dia akan di pandang mcm sepi je oleh org sekeliling?..ini semua persepsi & hak masing-masing utk menilai seseorang..saya bukanlah insan masjid tp cukuplah sekadar hormat org lain, tidak tunjuk pandai, tahu yg mana baik n buruk n x merosakkan nama org lain..lagi satu terbawa-bawa hasad dengki n syak wasangka kpd org lain..

Jgnlah kita hipokrit utk menjaga reputasi atau nk menjatuhkan org lain sbb lambat laun dia akan balik pada kita semula..percayalah..memaafkan org lain adalah slh satu cara utk tenangkan diri kita n feel great...

SAYA BUKAN INSAN YANG SEMPURNA...

k geng..Adios...

Wednesday, November 12, 2008

Al-Fatihah..


Alhamdulillah syukur kpd Illahi kerana semua perkara yang dirancang pada hari ini berjalan dengan baik. Tidak ada perasaan puas hati, marah dan lain-lain yang blh membuatkan diri ini tak tentu arah.

Pagi tadi tempat kerja saya telah kehilangan seorang insane yang paling lama bertugas di sini. Arwah meninggal di sebabkan oleh penyakit lama yang dihadapinya selama ini. So sad sbb Makcik Zainab ini adalah seorang yg baik hati dan tidak kedekut. Arwah selalu menyediakan makanan jika tempat saya ada melakukan kursus. Pergi ziarah arwah buat kali terakhir di Berisu dan terasa pilu bila melihatkan anak bongsu arwah memeluk saya dan menangis. Suami arwah juga tidak dpt menahan sebak bila menceritakan saat terakhir arwah bersama dia mlm td di hospital. Pak ya adalah seorang suami yg penuh kasih sayang, pak ya menjaga arwah walau apa jua keadaan pun. Saya sendiri lihat dan dapat rasakan air mata yg dititiskan oleh pak ya ialah air mata kasih sayang yg teramat sgt kepada arwah. Kekuatan pak ya menjadi semangat kepada anak-anak nya yg lain utk menempuh kehidupan mereka selepas ini. Haslinda, anak perempuan tunggal dalam keluarga kini menjadi penganti kepada ibunya. Saya doakan moga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman.

Bila melihatkan keadaan sebegini, saya mula terfikir bagaimana pula bahagian saya yg telah ditentukan Illahi. Samada ianya baik atau pun kurang baik. Ya Allah Ya Tuhan ku, Kau Ampunilah dosa hamba mu ini dan permudahkanlah segala urusan di muka bumi Mu ini Ya Allah..Amin..

Tuesday, November 11, 2008



dah lama x lepak ngan my sister since raya lepas..so kitorang plan lepak kat hotel ni dgr citer hotel ni 6 star, food semua best especially cheese cake dia, my wife mkn byk gile cheese cake dia..overall rating saya bagi 9/10 lah...so enjoy the picture..







Apa yang saya ingin tuliskan disini adalah sebuah cerita yg berlaku pada diri saya sendiri..saya pernah temui kegagalan dalam kehidupan ini pada satu masa dahulu di mana saya tidak dpt menumpukan pelajaran saya sehinggakan saya terpaksa berundur dari cita-cita untuk memperolehi segulung ijazah..

Kegagalan ini bukanlah disebabkan org lain ttp ianya hadir dari diri saya sendiri..lupa akan tanggungjawab, lalai dan tidak focus didalam pengajian saya..tidak seperti semasa diploma dahulu dimana saya punyai semangat yg kuat untuk terus bersaing walaupun apa yg saya lalui itu sukar..saya tidak pernah mengalah, sering ulang kaji pelajaran setiap malam, tutorial disiapkan..entahlah semangat itu hilang semasa saya mengikuti pengajian ijazah saya..ramai yg menanyakan kenapa saya buat sedemikian dan saya hanya mampu menjawab “saya yg lakukan kesilapan ini”..hampa dgn diri sendiri, marah semuanya ada didalam diri ini..

Kegagalan ini membuatkan saya menjadi lebih tabah dan merasakan diri ini masih lagi bernilai dan boleh terus ke hadapan jika ingin menebus semula kerosakkan yg saya lakukan dahulu..saya tidak nafikan kegagalan saya didlm pelajaran juga disebabkan oleh factor perempuan..saya hilang focus kerana perempuan..saya lupa tanggungjawab as student kerana perempuan..,mungkin ini dugaan yg Allah berikan kepada saya untuk menguji iman saya yg lemah ini…Saya akui perempuan adalah permata jika mereka benar2 membawa kebaikan kepada kita ttp perempuan juga boleh menjadi permata yg tajam jika mereka mula melalaikan kita dari tanggungjawab kita..Saya tidak mahu lagu mengingati kisah dulu lagi biarkan lah ia menjadi pengajaran yg berguna kepada saya dan juga rakan2 yg lain walaupun ada rakan2 yg lain memandang serong kepada saya..itulah hakikatnya manusia..

Saya juga bersyukur kerana semua ini berlaku semasa saya masih bujang kerana ianya memberi pengajaran yg amat2 dashyat kesannya kepada saya untuk lebih menghargai seseorang, mengasihani sesorang dan mencintai seseorang..saya berjanji tidak akan lakukan nya lagi seumur hidup saya kerana ia amat menyakitkan semua pihak…Alhamdulillah, kini saya telah berkahwin dengan insan yg bernama Siti Nadia Atan yg tulus dan suci mencintai saya, mengambil berat terhadap saya, pernah menangis kerana saya, menyayangi saya walaupun pernah melukai hatinya dahulu..Isteri saya adalah seorang permata yg amat bernilai didalam hidup saya untuk selamanya kini..tidak ada siapa yg boleh mengantikan tempatnya kerana dia adalah dia..ikhlas dlm semua hal..

Kegagalan dalam hidup byk memberikan pengajaran kepada saya..kini, dgn izin Allah kehidupan saya bertambah baik disamping isteri tercinta..tidak semestinya kegagalan itu akan membawa kehancuran kepada kita selamanya ttp kegagalan itu juga akan membuat kita menjadi lebih kuat utk menempuh dugaan yg akan mendatang..InsyaAllah..






Gambar ni diambil malam raya aidilfitri yg lepas, gunakan kamera digital yg murah je so quality gmbr pun xberapa ok..but this is my heaven...

Monday, November 10, 2008

hye, apa kabar semua? dh lama gila rasanya tak post apa2 dalam page ni..lately ni mmg bz ckit dgn kerja2 yg datang secara mengejut...baru nk siap satu task dah dtg tiba satu task yg lain..tp nk buat camner ni semua amanah yg diberikan pada saya..mcm2 cerita yg saya dengar n terbaca selama senyap seketika..ada yg sedih, ada yg happy n ada yg suam2 kuku je..

alhamdulillah, life saya dengan isteri saya semuanya berjalan dgn baik n sempurna walaupun masih menunggu org ketiga dalam hidup kami..setiap bulan kami akan menunggu berita baik daripada isteri saya..saya sentiasa berdoa kepada yang Maha Esa bagi memudahkan perjalanan hidup kami ini..kami mmg berharap agar kami diberikan zuriat secepat mungkin bagi menceriakan kehidupan kami..tp kami tahu yg kami baru 6 bulan berkahwin dan kami rasakan kami perlu berusaha lagi untuk itu..setelah 6 bulan bersama saya dpt rasakan keresahan, kesedihan yg dilalui oleh isteri saya jika tiba setiap 'hujung bulan'..kadang2 tu di akan menangis kesedihan dan sebagai seorang suami saya kena berikan sokongan moral n sentiasa bersama dia selalu walau dalam apa jua keadaan..semua ini datangnya dari yg maha Esa, kita sebagai hamba Allah hanya mampu berusaha sedaya mungkin...

kalau difikirkan, ada insan atau pasangan yang lebih lama menunggu untuk menimang cahaya mata yg pertama..kakak saya sendiri 5 tahun menunggu dan at last Allah berikan apa yg kakak saya inginkan..sekarang ni dia dah ada sepasang anak yg comel..

sekarang ni menjadi tanggungjawab saya untuk menghiburkan hati isteri saya dalam apa jua keadaan..I LOVE U SO MUCH...bersabar eh sayang..insyaAllah rezeki kita akan tiba nnt..Amin..

 

blogger templates | Make Money Online