Wednesday, December 31, 2008





Selamat Tahun Baru 2009...Selamat Tinggal 2008

This year mcm biasalah, lepak umah je tgk dvd or cd yg best2..nk keluar malas sbb confirm jalan sesak..roadblock tu dh mestinya..

k guys..take care..hope dream korang yg xpat capai on 2008 dpt complete kan on 2009..sama goes to me..hehehe..

Adios...:snow14:

Monday, December 29, 2008

hye, last thursday 25/12/2008 saya buat pertama kalinya menghadiahkan sejambak bunga ros kat my wife..saja je bagi hadiah kat dia lagi pun 25/12/2008 dah 7 bulan kitorang as husband n wife so xsalah rasanya nk appreciate my wife kan...memandangkan wife saya ni suka tgk citer korea so saya decide nk belikan satu cd korea yang cintan2 ni so disertakn sekali bunga + korean vcd..tahuj movie ni now & forever..blm tgk lagi tp saya dh baca sinopsis dia mcm best..last thursday my wife terpaksa bekerja mcm hari2 yg lain..nk teman kan dia kat opis, opis mate dia ada so lagi sekali saya decide tgk wayang sorang2..so geraklah ke MP sorang2..terus gi GSC..terus beli tiket citer HISTERIA..show kul 12 pm..citer ni mmg best beb..saya pun terperanjat..tip top lah..dgn scene sekolah tu lagi..dgn camera trick lagi..salute2..tp apa yg xbestnya ada makcik sebelah saya ni buat cerita sendiri lah..dia tau apa yg kita tak tau lagi, mcm dia plak director ni citer ni..senyap sudah...apa2 pun citer ni best..support our local talents and films..beli bunga + korean vcd tu pun kat MP stelah penat round2 sorang..

Jumaat 26/12/2008 lepas akak n abang saya ad balik..best gak dorang balik at least blh gak berentap ngan anak buah saya ni hah..Shahirul, Syakir, Syikin, Arishya, Aleya n Ikhwan semua ada, semua bikin havoc dalam umah atok dia..dari umah tu kemas terus jadi pasar beb..adui2..tu anak kak long saya xblk..klu blk xtau le apa rupanya..

Hari ahad 28/12/2008, saya gi JB umah my batchmate kawin..Hairil Azlan Rahmat ngan Ekin (xtau le nama wife dia ni) tp yg pasti bukan ekin mawi le..Yg pegi saya, my wife, acik, heni, lan, azhar, why n kak awin dari melaka..pastu jumpa le kengakwan yg lain kat sana..tema pengantin warna hijua cair..cantik pengantin..tp lan mcm keas ckit lah atas pelamin..takut kot..lagi satu mak andam lan ni x alter baju lan so nmpk mcm x kena je lan aritu..basar sgt baju tu..klu ikut bdn lan mesti cantik...hehehehe...kitorang gerak kul 10 pagi smpi Jb kul 12.30 n smpi melaka dlm kul 6 ptg..

Mlm tu plak my family ada buat BBQ, kitorang bakar sotong besar2, udang besar2, mcm2 ikan, sosej etc..mmg best sekali sekala lepak camni pastu buat BBQ..ceria muka parents saya..

Isnin 29/12/2008..bangun tdo awal coz my bro ajak gi muar survey mountain bike accesories...abg ipar saya, abg adam, abg jaie n anak buah lelaki saya gi mancing..saya gi muar..dlm kul 10 kitorang gi muar..smpi muar terus cari SIN HENG BICYCLE SHOP..sekali kedai ni authorised dealer model GIANT le..my favourite MTB..arghhhhhh...meleleh air liur wei..price range Rm 2k - Rm 11k..tp yg 11k tu dah ada org booked..taukey jual songkok sudah book itu basikal..kayo2..xpe2..satu hari nnt aku mesti dptkan ini basikal..huhuhuhuhu...petang plak dlm kul 6 saya ride sorang2 kat lading kelapa sawit area merlimau.. so extreme..

Selasa 30/12/2008...my boss panggil masuk bilik dia..dia suruh buat memo suruh cuti smpi mggu ahad ni n edarkan memo tu kat semua staff..maksudnya esok aku cuti, jumaat pun aku cuti le...hehehehehe...syok2..tq bos..jasamu dikenang...dgr citer my wife pun dh amik cuti jumaat ni..so apa lagi sayang jom jalan2 cari mkn..
k guys.Selamat Menyambut Awal Muharam 1430 hijrah moga segala ibadah kita diterima olehNya n diminta murah rezeki kami n panjangkanlah umur kami..Amin..
Take Care...Adios..

Wednesday, December 24, 2008



This song truly dedicated to my lovely wife..You'll be safe here..

Nobody knows
Just why we're here
Could it be fate
Or random circumstance
At the right place
At the right time
Two roads intertwine

And if the universe conspired
To meld our lives
To make us
Fuel and fire
Then know
Where ever you will be
So too shall I be

Chorus:

Close your eyes
Dry your tears
'Coz when nothing seems clear
You'll be safe here

From the sheer weight
Of your doubts and fears
Weary heart
You'll be safe here

Remember how we laughed
Until we cried
At the most stupid things
Like we were so high
But love was all that we were on
We belong

And though the world would
Never understand
This unlikely union
And why it still stands
Someday we will be set free.
Pray and believe

Chorus:

When the light disappears
And when this world's insincere
You'll be safe here
When nobody hears you scream
I'll scream with you
You'll be safe here

Save your eyes
From your tears
When everything's unclear
You'll be safe here

From the sheer weight
Of your doubts and fears
Wounded heart

When the light disappears
And when this world's insincere
You'll be safe here

When nobody hears you scream
I'll scream with you
You'll be safe here

In my arms
Through the long cold night
Sleep tight
You'll be safe here

When no one understands
I'll believe
You'll be safe,
You'll be safe
You'll be safe here
Put your heart in my hands
You'll be safe here

Monday, December 15, 2008

16 Disember adalah tarikh ulangtahun pertunangan saya dan juga isteri saya..bermacam2 halangan semasa semasa bertunang ni.ye lah org pun pernah ckp cabaran masa bertunang lagi keras beb..time tulah kita dpt tahu camner pasangan kita..tp semua tu dh xjd masalah bagi pasangan zaman sekarang ni..semuanya baik jika kita aturkannya dengan baik…InsyaAllah..

Saya masih ingat cara saya utk masuk meminang isteri saya…xde apa yg surprised pun..semuanya berjalan seperti biasa..just telefon je ajak pg beli cincin merisik n bertunang..mula2 dia mcm xpercaya je almaklum lah b4 this penah buat perangai kan..hehehe..pastu saya ckp my parents akan dtg umah utk bincang psl date yg sesuai utk bertunang….My wife tersgtlah hepi bagai nk rak sampai senyum smpi ke telinga bila saya nk masuk meminang..7 tahun beb bercinta xkan xnak tamat kan kot..yang haram di halalkan beb..kuikuikui…

2 mggu sblm majlis bertunang saya ngan isteri gi lah cari cincin yg dihasratkan nya tu..byk kedai kitorang masuk..survey dulu b4 buat keputusan..bagusnya my wife dia xkisah cincin dia dari kedai mana pun janji dia puas hati..xdelah nk demand Habib Jewel ke apa ke..tp kat Habib Jewel cantik2 wei..tggu sales le saying..kita shopping kat sana plak..harap murahkan le rejeki kita ye..Amin…At last dapat jugek cincin yg dia nak..dia suka, saya pun suka so belilah..simple but nice…

Kemudian kitorang cari barang hantaran tunang plak..beli yg ala kadar je geng..cukup syarat je..sbb aim nnt time kawin nk bagi yg best ckit le..yg basic je..

My parents dtg umah mertua kat pernu n bincang psl ni..so dorang ttpkan 16 Disember 2006..Alhandulillah date dah dittpkan tggl hari langsung je…

16 Disember dh tiba, semua preparation dh siap..adik beradik saya pun balik semua..org kmpg pun ramai yg join..tok imam, tok bilal, tok siding, tok mudim semua ikut..say pun ikut sekali beb..org ckp lelaki xyah ikut..duk jauh2..malas lah nk ikut taboo ni..so ikut je lah…Alhamdulillah majlis berjalan dgn lancer…semua ikut procedure…kitorang ikat 2 tahun tp klu ada rejeki kitorang akan awalkan..so, Alhadulillah rezeki saya lebih n dpt lah awalkan perkahwinan kitorang…on 23/5/2008 kitorang sah sebagai suami isteri smpi bila2..Amin…

K geng..doakan kebahagian kami k…Adios..

Happy Our Engagement Anniversary for 2 years…Muahmuahmuah..

Thursday, December 11, 2008

minggu ni ada a few things yang saya nk bg komen ckit..1st pasal tanah runtuh kat taman mewah antarabangsa n pasal bola sepak negara kita sekarang ni hah..
Team Malaysia..
apalah nk jadi ngan korang ni beb,,sgt2 teruk, memalukan n hampeh..nk kata latihan x cukup rasanya dah cukup..kombinasi senior n junior dan buat tp still lagi xboleh nk perform..nak salahkan jurulatih..Sathinathan? rasanya dia dah jalankan tugas dgn baik tp player yg gagal main dgn baik..naper? sbb pemain malaysia ni manja..nk gaji byk n elaun lebih tp main bersungguh2 zero..tak mcm zaman Arwah Mokhtar Dahari..pergi Olimpik tu..respect..mcm mana dorang boleh berjaya..dulu facilities sukan lagi kurang dari sekarang ni..bkn nk blame team kita tp kecewa dgn cara dorang bermain..Gol keeper kita yg paling hampeh...letih tgk dia main maa...mcm budak2 le..bagi anak buah saya main lagi bagus lah..cari keeper lain kat estate lagi bagus...hari ni meeting FAM..Sathianathan gugur atau x tau lagi...reshuffle balik team kita..construct balik..asah2 cukup..jgn dimanjakan sgt..
hope, team Malaysia jd yg terbaik nnt....(x tau le bila ek)

Jersi mmg dah baik, promo mmg top tp main mcm ayam..bagi baju pagoda je sudah...

Tanah runtuh kat taman mewah, bukit antarabangsa..

agak sedih gak bila dapat tahu ttg kejadian ni..since dari tahun 1988 dah ada rekod pasal landslide dkt area hulu klang ni..tp yg paling tragis sekali kajadian highland tower 1993 yg mengorbankan 48 org sekali gus..punca kejadian ni semua dah tahu iaitu ada mata air di bawah tower ni n pemukaan bukit batu kapur yg mempunyai komposisi yg tidak kuat untuk sesuatu binaan..

yg terbaru mggu ni, 4 org terkorban plak, kali ni tanah dari belakang kawasan rumah mereka runtuh serta merta..klu dilihatkan dari size kawasan bencana tu hampir sama dengan keluasan 3 padang bola sepak..mmg clean n clear...total loss...puncanya masih lagi dalan siasatan, tp menteri yg bertanggungjawab ckp there is no human error in this case..maybe ini hanya kesimpulan awal yg menteri berkenaan dapat simpulkan..tp yg pastinya ini adalahs semua kekuasaan Allah untuk tunjukkan kepada kita ttg kewujudan Nya..saya tidak mahu ckp berkenaan kawasan terbabit yg org sering kaitkan ttg gejala maksiah lah. datuk tan sri simpan permpuan lah..tp ini adalah realiti yg kita kena hadapi..jika dilihat dari pandangan udara, tidak ada sebarang projek di jalankan di tempat bermulannya tanah runtuh ini..adakah ianya secara tiba2 ataupun struktur tanah yg tak kuat menjadi punca utama?

dalam simpati saya terhadap mangsa yang terlibat, saya juga terasa amat marah n meluat bila mangsa2 yang terdiri dari kalangan org2 kaya membuat mcm2 pemintaan dari pihak kerajaan..contohnya nk perbelanjaan hotel mereka ditanggung oleh pihak kerajaan..F**k lah wei korang ingat korang saper nk dapat layanan 1st class..muhasabah le ckit..mangsa banjir di sekitar terengganu pun x cerewet mcm korang lah..sbb korang org kaya so kerajaan kena layan korang mcm raja?mcm cilanat...bersyukur lah dgn apa yg pihak kerajaan bagi..klu korang perasaan masa taufan katrina kat usa tu org kaya pun kana duduk kat dewan tau..kerajaan dorang layan sama rata..no discremination...lu pikir lah sendiri...















Wednesday, December 10, 2008

10/12/2008

hye..apa kabar..xde apa yang nk dituliskan hari ni just nak citer apa yang berlaku ari ni..hari ni biasa mcm hari biasa tp pagi tadi ada officer dari DOSH (Department of Safety and Health) dtg nk buat audit kat sini..Alhamdulillah semuanya baik2 belaka..thanks juga kpd Pn Nora yg menghadap officer ni sorang2..salute wei..kpd our org kuat kitorang En Suzaliy..thanks a lot bro..Lu mmg rajin n kreatif ngan bantuan team mate mu...Mcm biasalah, kenalah kitorang ni ajak officer ni makan2 kat Ikan Bakar Malim, Ayer Keroh branch..bkn dorang mintak tp kitorang yg bagi..hehehe..maklumlah lepas audit le katakan..nnt xlepas pulak...

Tengahari tadi, gi etiqa takaful utk bayar life insurance saya..persiapan utk masa depan..apa2 jadi nnt senang kat parents n my wife..kayo wei..hehehehe..harap2 xde apa yg berlaku nnt..Amin..

Esok, dlm kul 5 pagi dah kena kuar umah sbb ada meeting kat sana plak..pergi ngan Pn Nora ( bakal big bos ni), En Suzaily our dedicated engineer and me...ngantuk seh nk gi pagi2 ni..dah lah malam ni plan nk cycling..adus..kena cancel le mcm ni..

kul 2 pagi ni, Man U ada game...hope korang mng lah ye...even korang dah masuk kalah mati stage..gud luck bro..

k geng..Adios..

Thursday, December 4, 2008

hye..hari ni just nk share my opinion dgn kengkawan yang lain kat dunia cyber ni hah..Alhamdulillah, bulan ni masuklah 7 bulan saya menjadi suami kpd Siti Nadia Atan..Dalam tempoh ini byk pengajaran & dugaan yg kita kena hadapi..Tak semestinya jika kita pernah bercinta dlm tempoh yang lama kita pasti kenal dengan pasangan masing2..al maklumlah tgh bercinta semuanya ok, semuanya indah..Alhamdulillah, saya dan isteri saya dapat lalui tempoh 7 bulan ni dengan penuh kesyukuran dan keberkatan..Tak dinafikan, kadang-kadang tu ada juga selisih faham tp as suami kita kena ada sikap tolerate, give n take, sabar n selidik before buat any decision...lagi satu pengorbanan itu penting..

sikap hipokrit n ego kena kurang2kanlah klu blh jgn ada langsung pun ok gak..tp sebagai lelaki ego tu mmg adalah tp kita kena control sikap ni ngan baik..Masa bercinta dulu, saya lebih suka berteus terang sikap n perangai saya kepada isteri saya..apa yg saya kurang n apa yg kekuatan saya...So, saya perlu bagi tahu semuanya tanpa selindung any secret.Ni cara saya lah maybe cara org lain, lain cara dia kan..

Jika terdapat sebarang masalah, korang cuba pk ckit apa penyebab masalah itu timbul n jgn mudah salahkan pasanagan masing-masing sbb kadang2 tu masalah yg timbul berpunca dari kita sendiri tanpa kita sedari..Saya selalu ckp pada isteri saya,klu ada apa rasa x puas hati tu, let me know n we discuss together to find the best solutions..Alhamdulillah, semuanya ok..kadang2 tu apa yg pasangan kita luahkan tu sukar nk diterima tp kita perlu ada sikap give n take depends on the situation..x blh nk terimas bulat2 pulak..keputusan biar adil..sama2 dpt benefit dia...

Minta maaf dan memaafkan before tdo even hari tu xde apa2 yang berlaku..ya, saya lakukan hal ni tiap2 malam n we happy when we wake up early in the moring..jika ada perselisiahan faham antara suami isteri..saya cadangkan agar suami memaafkan isteri sbb jika suami x maafkan isteri dia, kehidupan isterinya sepanjang hari akan di laknat oleh semua makhluk Allah..x kiralah binatang, tumbuhan atau sebagainya...Jgn biarkan isteri korang dilaknat..Maafkan dorang n u feel great after that...

ok..saya bukan nk celoteh pjg2 tp nk bagi pendapat je based on my experience n apa yg saya baca..

k guys..Take Care..

Adios..

Monday, December 1, 2008

Tuesday..

hye..ari baru masuk lps cuti since ari jumaat..trip pergi terengganu kali ni agak boring sbb salah pilih date..musin tengkujuh maa..mmg hujan je..hari sabtu saya gi ke kuala terengganu nk tgk Taman Tamadun Islam (masjid kristal) tp apa kan daya hujan so kitorang tgk dari dlm keter je..pergi pasar payang plak..lagi le x best sbb ujan gak..bau yg x best dari pasar tu dah naik..mmg harum gila..uwekkk..xpelah nk buat camner, semua ni kuasa Yang Maha Esa..so kita terima lah ye..
5 jam perjalanan dari melaka..lalu jalan segamat - muadzam..jalan yg paling best sbb kiri kanan hutan..mmg best gila..jalan plak lurus2..x memenatkanlah...
semlm balik ada beli sikit souvenier utk kengkawan opis gak kemaman..kat area masjid geliga..mmg sdp keropok kat ctu..tulen beb..tepung kurang, isi ikan lebih..
ok, geng,,jumpa lagi ye..Adios..

Tuesday, November 25, 2008

hye, dh lama rasanya x post dlm blog ni..bila sindrom malas n xde idea ni dtg mmg nk menulis pun malas..alhamdulillah, mggu ni semuanya berjalan dgn baik sekali..last weekend pg majlis kawin Farah kat wisma risda jalan ampang..grand giloz wedding dia..simple but cantik..tema lite green n cream...husband Farah saya kenal masa kat uitm, kitorang pggl dia ustaz..baik mamat ni..tp dulu ustaz ni kurus je tp skarang ni bkn mainsihat lagi..xpe bro hati sng le katakan..hehehehe..
ok..jumaat ni, saya, my wife n my parents akan ke terengganu nk pergi bercuti time tengkujuh ni hah...saja je sbb semua adik beradik saya ke sana...nk lepak2 mkn fresh sea food katanya..nyum nyum..aku mmg suka makan2 ni..
k lah..jumpa lagi k..
Adios..

Wednesday, November 19, 2008

Starting time: 04.45pm
Name: mohd husry seman
Sister(s): 3
Brother(s): 1
Shoe size: 7.5 us size
Height: 168 cm
Where do you live: merlimau yg indah lg menghiburkan..melaka..sometimes pernu, melaka

Have you ever been on a plane: yes

Swam in the ocean: yes, during my outbound course at pulau pangkor..

Fallen asleep at school: of coz lah yes…hehehehe..tired maaa..

Broken someone’s heart: yes…hikhikhik…(

Fell off your chair: once..

Sat by the phone all night waiting for someone to call: yes..waiting for my wake up call from mr alarm…hehehe

Saved e-mails: depends..for working purpose I will…

What is your room like: during single..black n red..liked dewa19 cover album..
Bila dh kawin ni..kena warna pink..uwahhhh…


What’s right beside you: wall full of kad raya..belum tanggal lagi..

What is the last thing you ate: nasi goreng cili padi..

Ever had…
Chicken pox: Yes
Sore throat: Yes
Stitches: Yes
Broken nose: Never

Do you…
Believe in love at first sight: Yes…

Who was/were…
The last person you danced with: my wife maa…i sing an indon song for her..SATU from dewa19
Last made you smile: my wife
You last yelled at: never…x suka lah marah2 org ni..

Today did you…
Talk to someone you like: sudah semestinya YA..
Get sick: Yes..tekak sudah sakit…
Miss someone: Yes..my lovely wife..

Did you ever…Kissed anyone: yes ( my mom, my anak buah)
Talk to an ex: never anymore…
Miss your ex: no..sincere from deeper of my heart..

Who do you really hate: ssh lah benci org ni..coz semuanya akan berbalik kepada kita semula..believe me..benci utk seketika ada..


Do you like your hand-writing: 50-50

Are your toe nails painted: No..xleh solat plak nnt beb..

Whose bed other than yours would you rather sleep in: 5 stars hotel

What color shirt are you wearing now: white with belang2 biru..

Are you a friendly person: yes…

Do you have any pets: yes

Do you sleep with the TV on: Never..jgn bazirkan elektrik anda..


What are you doing right now: statistic, budgeting…etc..

Can you handle the truth: depends on the situation…

Are you closer to your mother or father: both

Do you eat healthy: hehehe..i cannot answer this question maa..bcoz I love foods..

Do you still have pictures of you & your ex: No…

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: My wife, my guitar, my cat…

Are you loud or quiet most of the time: depends on the situation


Are you confident: yes

5 things I was doing 10 years ago
1. Tingkatan 4 at Seri Ampang Kl..
2. Sukan Komenwel Dancer..Openning n closing act..
3. Pengawasa yg dedikasi..hehehe..
4. Still single n available..
5. I bought my first guitar with my own money…alhamdulillah..


5 things I would do if I were a billionaire
1. setelkan hutang anda k..(ptptn)
2.Naik haji ke mekah..
3.Invest to gain more money..
4.Bina banglo kat melaka..
5. Beli superbike n my dream car…


5 places I’ve lived/living1. Cheras, kl
2. Ampang, selangor ke kl ek?
3. Keramat, kl
4.serdang, selangor…masa tgh frust dulu..
5.Merlimau, melaka


5 people I tag
1.Rahman sahlan
2.najwa
3.nazim
4.kak zaidah
5.saper2 je..

Tuesday, November 18, 2008

hari ni xde apa yg baut..kerja pun dah abis awal..pagi tadi pg visit site kat sebelah Tesco melaka..mood pun ok gak ari ni..one more thing i've switch my current telco to digi but still using a same phone number...after comparing with other telco's i'm decided to choose digi..more reasonable then the others..from prepaid to postpaid..time to change..
masa kat ofis, surf internet..cari gambar yg boleh buat gelak..at last jumpa satu gmbr yg paling best ni..mmg gelak sorang2 kat meja saya tadi..cuba korang tgk muka bangla ni, sikit punya konfiden wei..adui2...korang tgk lah sendiri..lu mmg rock bro..


Monday, November 17, 2008

zoo melaka

 
Posted by Picasa

Thursday, November 13, 2008

Hari ni adalah hari yg amat menyedihkan bagi saya..sgt2 sedih rasa mcm nk tercabut je nyawa ni sbb cincin kahwin saya dah hilang..

ceritanya, td gi solat jumaat di masjid al azim..mcm biasa je pergi dgn cincin di jari n jam di tangan..masa nk amik wuduk mcm biasalah saya tanggalkan semuanya..cincin sllnya saya masukkan disebelah poket kanan n jam di poket sebelah kanan..tp hari ni terbalik pulak..pastu saya solat mcm biasa..masa nk beredar dari masjid, seluk kat poket kiri, poket cincin..cari2 dah xde..berderau terus darah..Ya Allah mana ciccin saya ni..patah balik ke dewan utama solat..cari satu masjid..dari area amik wuduk hinggalah ke tempat saya solat tadi..TENSION..TENSION...saya tanya bilal kat situ mana tau ada org bg kat dia ke..dia kata xde..ARghhhhh...

Saya terus cari kat mana2 yg rasa perlu..mmg dah xde..SEDIH SGT2..masa nk keluar td seluk sekali lagi dlm poket kiri, at last saya dpt yg poket seluar saya bocor...SHIT..mmg muat2 cincin tu nk tercicir..:-(

Terasa sepi gila kat jari, mana xnya..selama 6 bulan saya pakai cincin ni..pergi mana2 je pakai..xlengkap gile rasanya..My wife dah tau hal ni...dia pun sedih..lagi sedih..nk buat camner, bknnya di sengaja kan..

Sori sayang, mmg x sengaja..saya akan replace kan ngan cincin yg baru...

SAYA AKAN RINDU CINCIN SAYA....

Sorry again....

this is my dream superbike, 2008 kawasaki zx10r..but i'm still wondering how to mak my dream come true..my wife noticed that i'm really addicted with this big toy..she support me to grab this bike but sometimes she also worry about my safety..isteri mana x sayang suami wei..
adios..
Posted by Picasa

Hari ni saya pergi servis kereta utk kali ke-3..jaga kereta ni kana jaga mcm diri kita jugak, kena tgk minyak dia, tgk air filter dia, tgk mcm2 lagilah..Alhamdulillah, so far kereta ni tip top..xde masalah lagi..fuel consumption pun kira ok lah..it depends on our daily usage lah..

Ok, so ari ni nk citer ckit psl org2 yg selalunya bersikap baik depan org lain tp belakang kita mcm hantu atau lebih keras lagi mcm lahanat atau dlm bahasa popularnya hipokrit..sepanjang hidup saya ni mcm2 jenis jenis patent yg saya jumpa, ada yg ok, ada yg just2 je n ada yg mcm lahanat..nak citer pengalaman saya ni, pernah lah ada sorang guy ni yg kitorang ketegori sebagai baik lah, pakai kopiah, jadi idaman pempuan yg baik2 ni..al maklumlah budak masjid, soft spoken..apa2 lagilah..semua oklah..

mmg depan kitorang dia baik gile tp rupa2nya belakang kitorang dia ckp bukan2 pasal budak blok saya..lebih2 lagi budak levelmate dia..dia ckp itulah, inilah kat kengkawan dia yg selalu gi mesjid tu..kengkawan dia semua ok ngan kitorang tp ngan mamat sorang ni yg kitorang xleh accept..dia ckp semua benda x baik kat grup dorang..at last pandai2 tupai melompat akhirnya jatuh gak beb..my junior report kat kitorang...nama saya naik, nama bebdk level naik..semua dia ckp x elok..elo bro, klu agak2 nk mengumpat, atau memburukan org lain baik ko cabut kopiah le..jgn rosakkan mesjid klu ko sibuk burukkan org lain...kitorang panggil baik2 mamat ni ngan junior yg roger kitorang tadi..slow talk ngan dia, dia still xnak ngaku, sempat burukkan kitorang lagi depan2..

Pang..dia kena lempang ngan senior kitorang..sakit wei..kitorang senyap je..rasa nk gak lempang mamat ni tp saya rasa x perlu kot, ckplah sekali dia kena..bagi ingat ckit..yg paling best semester baru terus tukar blok wei..gi lepak ngan team dia lah..asalkan dia enjoy n x bawa perangai lama dia kat blok baru tu..

Tak tau lah, betul ke klu org tu sll gi masjid dia akan di pandang sentiasa baik,maksum, pijak semut x mati? adil ke klu org yg x pergi masjid dia akan di pandang mcm sepi je oleh org sekeliling?..ini semua persepsi & hak masing-masing utk menilai seseorang..saya bukanlah insan masjid tp cukuplah sekadar hormat org lain, tidak tunjuk pandai, tahu yg mana baik n buruk n x merosakkan nama org lain..lagi satu terbawa-bawa hasad dengki n syak wasangka kpd org lain..

Jgnlah kita hipokrit utk menjaga reputasi atau nk menjatuhkan org lain sbb lambat laun dia akan balik pada kita semula..percayalah..memaafkan org lain adalah slh satu cara utk tenangkan diri kita n feel great...

SAYA BUKAN INSAN YANG SEMPURNA...

k geng..Adios...

Wednesday, November 12, 2008

Al-Fatihah..


Alhamdulillah syukur kpd Illahi kerana semua perkara yang dirancang pada hari ini berjalan dengan baik. Tidak ada perasaan puas hati, marah dan lain-lain yang blh membuatkan diri ini tak tentu arah.

Pagi tadi tempat kerja saya telah kehilangan seorang insane yang paling lama bertugas di sini. Arwah meninggal di sebabkan oleh penyakit lama yang dihadapinya selama ini. So sad sbb Makcik Zainab ini adalah seorang yg baik hati dan tidak kedekut. Arwah selalu menyediakan makanan jika tempat saya ada melakukan kursus. Pergi ziarah arwah buat kali terakhir di Berisu dan terasa pilu bila melihatkan anak bongsu arwah memeluk saya dan menangis. Suami arwah juga tidak dpt menahan sebak bila menceritakan saat terakhir arwah bersama dia mlm td di hospital. Pak ya adalah seorang suami yg penuh kasih sayang, pak ya menjaga arwah walau apa jua keadaan pun. Saya sendiri lihat dan dapat rasakan air mata yg dititiskan oleh pak ya ialah air mata kasih sayang yg teramat sgt kepada arwah. Kekuatan pak ya menjadi semangat kepada anak-anak nya yg lain utk menempuh kehidupan mereka selepas ini. Haslinda, anak perempuan tunggal dalam keluarga kini menjadi penganti kepada ibunya. Saya doakan moga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman.

Bila melihatkan keadaan sebegini, saya mula terfikir bagaimana pula bahagian saya yg telah ditentukan Illahi. Samada ianya baik atau pun kurang baik. Ya Allah Ya Tuhan ku, Kau Ampunilah dosa hamba mu ini dan permudahkanlah segala urusan di muka bumi Mu ini Ya Allah..Amin..

Tuesday, November 11, 2008



dah lama x lepak ngan my sister since raya lepas..so kitorang plan lepak kat hotel ni dgr citer hotel ni 6 star, food semua best especially cheese cake dia, my wife mkn byk gile cheese cake dia..overall rating saya bagi 9/10 lah...so enjoy the picture..







Apa yang saya ingin tuliskan disini adalah sebuah cerita yg berlaku pada diri saya sendiri..saya pernah temui kegagalan dalam kehidupan ini pada satu masa dahulu di mana saya tidak dpt menumpukan pelajaran saya sehinggakan saya terpaksa berundur dari cita-cita untuk memperolehi segulung ijazah..

Kegagalan ini bukanlah disebabkan org lain ttp ianya hadir dari diri saya sendiri..lupa akan tanggungjawab, lalai dan tidak focus didalam pengajian saya..tidak seperti semasa diploma dahulu dimana saya punyai semangat yg kuat untuk terus bersaing walaupun apa yg saya lalui itu sukar..saya tidak pernah mengalah, sering ulang kaji pelajaran setiap malam, tutorial disiapkan..entahlah semangat itu hilang semasa saya mengikuti pengajian ijazah saya..ramai yg menanyakan kenapa saya buat sedemikian dan saya hanya mampu menjawab “saya yg lakukan kesilapan ini”..hampa dgn diri sendiri, marah semuanya ada didalam diri ini..

Kegagalan ini membuatkan saya menjadi lebih tabah dan merasakan diri ini masih lagi bernilai dan boleh terus ke hadapan jika ingin menebus semula kerosakkan yg saya lakukan dahulu..saya tidak nafikan kegagalan saya didlm pelajaran juga disebabkan oleh factor perempuan..saya hilang focus kerana perempuan..saya lupa tanggungjawab as student kerana perempuan..,mungkin ini dugaan yg Allah berikan kepada saya untuk menguji iman saya yg lemah ini…Saya akui perempuan adalah permata jika mereka benar2 membawa kebaikan kepada kita ttp perempuan juga boleh menjadi permata yg tajam jika mereka mula melalaikan kita dari tanggungjawab kita..Saya tidak mahu lagu mengingati kisah dulu lagi biarkan lah ia menjadi pengajaran yg berguna kepada saya dan juga rakan2 yg lain walaupun ada rakan2 yg lain memandang serong kepada saya..itulah hakikatnya manusia..

Saya juga bersyukur kerana semua ini berlaku semasa saya masih bujang kerana ianya memberi pengajaran yg amat2 dashyat kesannya kepada saya untuk lebih menghargai seseorang, mengasihani sesorang dan mencintai seseorang..saya berjanji tidak akan lakukan nya lagi seumur hidup saya kerana ia amat menyakitkan semua pihak…Alhamdulillah, kini saya telah berkahwin dengan insan yg bernama Siti Nadia Atan yg tulus dan suci mencintai saya, mengambil berat terhadap saya, pernah menangis kerana saya, menyayangi saya walaupun pernah melukai hatinya dahulu..Isteri saya adalah seorang permata yg amat bernilai didalam hidup saya untuk selamanya kini..tidak ada siapa yg boleh mengantikan tempatnya kerana dia adalah dia..ikhlas dlm semua hal..

Kegagalan dalam hidup byk memberikan pengajaran kepada saya..kini, dgn izin Allah kehidupan saya bertambah baik disamping isteri tercinta..tidak semestinya kegagalan itu akan membawa kehancuran kepada kita selamanya ttp kegagalan itu juga akan membuat kita menjadi lebih kuat utk menempuh dugaan yg akan mendatang..InsyaAllah..






Gambar ni diambil malam raya aidilfitri yg lepas, gunakan kamera digital yg murah je so quality gmbr pun xberapa ok..but this is my heaven...

Monday, November 10, 2008

hye, apa kabar semua? dh lama gila rasanya tak post apa2 dalam page ni..lately ni mmg bz ckit dgn kerja2 yg datang secara mengejut...baru nk siap satu task dah dtg tiba satu task yg lain..tp nk buat camner ni semua amanah yg diberikan pada saya..mcm2 cerita yg saya dengar n terbaca selama senyap seketika..ada yg sedih, ada yg happy n ada yg suam2 kuku je..

alhamdulillah, life saya dengan isteri saya semuanya berjalan dgn baik n sempurna walaupun masih menunggu org ketiga dalam hidup kami..setiap bulan kami akan menunggu berita baik daripada isteri saya..saya sentiasa berdoa kepada yang Maha Esa bagi memudahkan perjalanan hidup kami ini..kami mmg berharap agar kami diberikan zuriat secepat mungkin bagi menceriakan kehidupan kami..tp kami tahu yg kami baru 6 bulan berkahwin dan kami rasakan kami perlu berusaha lagi untuk itu..setelah 6 bulan bersama saya dpt rasakan keresahan, kesedihan yg dilalui oleh isteri saya jika tiba setiap 'hujung bulan'..kadang2 tu di akan menangis kesedihan dan sebagai seorang suami saya kena berikan sokongan moral n sentiasa bersama dia selalu walau dalam apa jua keadaan..semua ini datangnya dari yg maha Esa, kita sebagai hamba Allah hanya mampu berusaha sedaya mungkin...

kalau difikirkan, ada insan atau pasangan yang lebih lama menunggu untuk menimang cahaya mata yg pertama..kakak saya sendiri 5 tahun menunggu dan at last Allah berikan apa yg kakak saya inginkan..sekarang ni dia dah ada sepasang anak yg comel..

sekarang ni menjadi tanggungjawab saya untuk menghiburkan hati isteri saya dalam apa jua keadaan..I LOVE U SO MUCH...bersabar eh sayang..insyaAllah rezeki kita akan tiba nnt..Amin..

Thursday, October 30, 2008

KUALA LUMPUR 30 Okt. – Sekretariat Pembelaan Masyarakat Pergerakan Pemuda UMNO bimbang serta bingung apabila menerima aduan mengenai kehilangan tujuh pelajar Malaysia termasuk tiga orang dari sebuah universiti yang sama di Australia Barat dalam tempoh empat bulan lalu.

Pengerusinya, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim berkata, beliau bimbang jika wujud penglibatan mana-mana sindiket termasuk berkaitan keagamaan yang mungkin menyembunyikan pelajar-pelajar itu.

Beliau berkata, siasatan pihaknya setakat ini bagaimanapun belum menemui sebarang persamaan antara kesemua pelajar cemerlang itu melainkan kebanyakan mereka berasal dari Selangor.

Abdul Azeez berkata, bagi mendapatkan gambaran sebenar, pihaknya akan menghantar pasukan ke Australia bersama ibu bapa pelajar terbabit tidak lama lagi bagi menyiasat punca sebenar kes-kes kehilangan itu.

“Di sebuah universiti tersebut sahaja sudah tiga kes dan ada empat lagi kes di beberapa universiti lain.

“Kehilangan ini kita terima sebagai sahih apabila ibu bapa pelajar terbabit tampil membuat aduan kepada pihak sekretariat,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Abdul Azeez menambah, pihaknya mula menerima aduan daripada ibu bapa pelajar-pelajar terbabit sejak permulaan Ramadan lalu.

Katanya, sebahagian kes telah pun dirujuk kepada pihak Pertubuhan Polis Jenayah Antarabangsa (Interpol) dan Wisma Putra serta Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Australia.

Beliau berkata, ketika ini kebanyakan maklumat berhubung pelajar-pelajar yang hilang itu diperoleh melalui persatuan pelajar universiti yang terbabit.

“Kita mungkin memerlukan bantuan daripada banyak pihak lain termasuk Kementerian Pengajian Tinggi untuk mengesan semua pelajar yang hilang ini,” katanya.

Dalam pada itu, ibu bapa salah seorang pelajar yang hilang, Norzarifah Kamaruzzaman turut berada pada sidang akhbar yang sama.

Ibunya, Noraini Daud berkata, anaknya, Norzarifah terputus hubungan terus dengannya sejak 6 Oktober lalu.

Dia berkata, sebelum itu anaknya dapat dihubungi melalui telefon atau e-mel tetapi sejak tarikh berkenaan, sudah tiada ada saluran komunikasi untuk mengetahui di mana anaknya berada secara tepat.

Katanya, maklumat terakhir yang ada pada dirinya ialah anaknya itu telah mengikuti seorang lelaki bersama ibunya berpindah ke sebuah kampung kecil dinamakan Rockhampton, kira-kira 20 minit perjalanan menaiki kereta dari bandar Perth.

Tindakan anaknya berpindah dengan lelaki itu katanya, berlaku selepas Norzarifah keluar dari hospital di Perth selepas disyaki menelan hampir 50 biji Panadol.

“Punca anak saya bertindak begitu tidak saya ketahui, maklumat mengenai tindakannya itu kami tahu apabila Norzarifah menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada kakaknya pada 17 September lalu.

SMS itu seperti yang terkandung dalam laporan polis pada 23 September ialah:

“Kak, jangan bagi mak nangis, Ipah baru keluar hospital semalam dari hari Sabtu malam, overdose. Jangan bagi tahu mak, Ipah tak tahu nak buat macam mana lagi, Ipah ambil 50 biji Panadol.

“Jangan bagi tahu emak. Aku nak mati kak, jangan bagi tahu mak, tolonglah kak.”


Noraini berkata, anaknya mengikuti pengajian peringkat ijazah dalam bidang geologi dan hanya tinggal empat bulan atau satu semester sebelum pengajiannya berakhir.

“Saya dapat tahu dia sudah tidak menghadiri kuliah sejak dari empat bulan yang lalu iaitu dari Ogos,” katanya.

Dia memberitahu, Norzarifah adalah anak kedua daripada lima beradik dan memulakan pengajian di Australia sejak tahun lalu.

Menurut Noraini, anaknya mendapat keputusan 9A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan keputusannya di universiti terbabit juga baik sebelum ini.

Komen penulis:

ke mana pelajar ni menghilang?kenapa perlu telan 50 biji panadol? tekanan belajar? tekanan hidup? dimana iman mereka ni?

salah satu permasalahan pelajar kta diluar negara iaitu tidak kuat pegangan agama dan moralnya ttp ini bkn semua pelajar kita begini.agak mendukacitakan kerana kejadian ini berlaku kepada pelajar yg beragama islam..bunuh diri?satu jalan terakhir utk org yg sudah hilang hala tuju hidup..

menurut pengalaman kakak saya yg pernah belajar di Australia sendiri, dia menyatakan mmg benar pelajar kita bergerak bebas di sana..tiada batasan di antara lelaki dan perempuan..klu di Malaysia dh kena tangkap ni..kehiduoan yg bebas ni lah yg menyebabkan kejutan budaya yg teramat sgt kpd pelajar kita..kepada yg kuat mereka akan terus berjaya ttp bagi mereka yg mudah lupa mereka akan terus hanyut dan hanyut..

diharapkan kejadian ini dpt membuka mata kepada masyarakat Malaysia bahawa tidak semestinya jika anak mereka di hantar ke luar negara mereka akan berjaya..semuanya bergantung kepada niat kita..kegagalan akan menunggu mereka jika mereka tersilap langkah..

p/s: belajar sahaja di Malaysia. buat habis duit penaja saja..

Adios..

Wednesday, October 29, 2008



Siti Halijah Abd. Razak tidak dapat menahan kesedihan apabila melihat ibu bapanya yang maut dalam kemalangan di Jalan Klebang semalam
-------------------------------------------------------------------------------------
MELAKA - Selepas diseret sejauh kira-kira 40 meter, seorang peniaga roti canai, Abd. Razak CK Enoo, 58, maut dalam kemalangan membabitkan tiga buah kenderaan di Jalan Klebang di sini semalam.



Abd. Razak

--------------------------------------------------------------------------------

Dalam kejadian pukul 4 petang, isteri mangsa, Chek Embon Md. Ali, 48, yang membonceng motosikal tersebut turut terbunuh.

Pegawai Turus Trafik Melaka Tengah, Assisten Supritenden Poonam A E Kling berkata, pasangan malang semasa itu dari Bukit Rambai di sini dalam perjalanan dari arah Batang Tiga menuju ke pusat bandar.



Chek Embon

--------------------------------------------------------------------------------



"Ketika tiba di tempat kejadian, motosikal yang ditunggang mereka terlanggar bahagian belakang sebuah kereta.

"Semasa itu motosikal dan kereta tersebut mahu memasuki satu lorong di sebelah kiri," kata beliau.

Menurutnya, akibat perlanggaran itu, motosikal mangsa hilang kawalan lalu memasuki laluan bertentangan sebelum dilanggar sebuah lori dari arah bertentangan.

Poonam berkata, lori tersebut kemudiannya menyeret Abdul Razak sejauh kira-kira 40 meter.

"Mangsa mati di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan keseluruhan badan.

"Isteri mangsa juga meninggal dunia di tempat kejadian akibat hentakan yang kuat di bahagian kepala setelah terjatuh dari motosikal," katanya.

Kata penulis:

tersentuh hati bila terbaca berita ni semalam.kejadian berlaku di melaka..melihatkan keadaan anak arwah, kita tahu maka hilanglah tempat bergantung mereka selama ini..tidak terkata sebaknya di hati ini bila terkenangkan perkara ini berlaku dengan sekelip mata tp apa kan daya ini adalah semua telah di tetapkan oleh Allah S.W.T..

moga Roh Arwah di tempatkan dikalangan org2 yg beriman dan diharapkan ada pihak yg akan menghulurkan bantuan kepada anak2 mangsa...

Monday, October 27, 2008

1l1KUALA LUMPUR, Aug 15 (Bernama) -- Datuk Nazir Razak, group chief executive of Bumiputera-Commerce Holdings Bhd, was the highest-paid government-linked company head and the highest-paid banker, according to a survey conducted by Malaysian Business.The financial business magazine, in its annual survey of the "Highest-Paid Directors", said Nazir was paid RM9.350 million in 2007.The amount was paid by its subsidiary, CIMB Investment Bank, which Nazir headed.

Meanwhile, Tan Sri Teh Ah Lek, chief executive of Public Bank Bhd who held the highest-paid banker spot in 2006, was paid RM6.17 million in 2007.The magazine said the Top 20 companies in terms of total payout generously forked out RM388.90 million in 2007, or 14.3 percent more, compared with RM340.27 million the previous year.The survey appeared in the Aug 16 issue of Malaysian Business.

It said Genting Bhd dished out RM92.45 million to its board compared with RM102.06 million previously.Of this total, it paid the highest remuneration band of RM86.45 million to RM86.50 million for a single director.However, the company did not name who the director was.

The top executive listed is its chairman/chief executive Tan Sri Lim Kok Thay.Its subsidiary, Resort World Bhd, which paid out RM41.50 million and above to its top executive, was another company with the highest remuneration for a single director.There is, however, the possibility of double counting as this might have been paid to the same person.

Berjaya Sport Toto Bhd reduced its total director payout in 2007 by more than half, from RM17.23 million to RM6.66 million.The company fell out of the Top 20 list to take the 100th spot.The drop coincided with a change in the leadership of the company

komen penulis

alhamdulillah saya berasa bangga jugalah dgn anak bumiputera yg telah berjaya mengatasi kaum-kaum yg lain dlm tangga gaji ni..saya mmg respect dgn beliau dlm mengembamgkam xtvt perbankkan di malaysia mahupun diperingkat antarabangsa dgn menggunkan pengalaman beliau dn keberanian beliau utk meneroka sesuatu yg baru..

kejayaan beliau menjadi inspirasi kpd saya utk terus meneroka perkara yg baru..semangat itu penting utk terus berjaya walaupun pernah lalui kegagalan pada masa yg lalu..amin

adios

Thursday, October 23, 2008

KUALA LUMPUR: Kira-kira 50,000 kakitangan awam yang berkhidmat secara kontrak mungkin ditamatkan perkhidmatan mereka menjelang akhir tahun ini berikutan kekangan kewangan kerajaan, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs), Omar Osman.
Mereka adalah kakitangan yang kontrak disambungkan dari setahun ke setahun, yang berkhidmat di semua jabatan dan kementerian di seluruh negara, tidak menikmati kemudahan seperti yang diterima kakitangan awam tetap, tetapi melakukan tugas yang sama.

Omar memberitahu Bernama, Cuepacs tidak boleh menerima alasan kekangan kewangan, kerana kerajaan masih mampu mengekalkan perkhidmatan golongan ini.

Cuepacs, katanya telah menghantar rayuan kepada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk mengekalkan kakitangan ini, yang kebanyakannya telah berkhidmat antara lima hingga 10 tahun malah terdapat yang berkhidmat lebih 20 tahun. “Cuepacs telah mencadangkan sama ada JPA mengambil semula pekerja ini atau menyerap mereka ke dalam kedudukan tetap,” kata Omar. Beliau berkata isu ini akan dibincangkan pada persidangan perwakilan Cuepacs bulan depan. - Bernama
Komen Penulis:
Pada pendapat saya, ini adalah satu penyelesaian yg kurang bika dilakukan oleh pihak kerajaan untuk kakitangan kontrak ini.Pada hemat saya, walau siapa pun mereka ini mahupun yang berstatus tetap atau pun kontrak mereka wajar di laya secara saksama, ini adala kerana pekerja kontark ini juga memainkan peranan yg sama iaitu berkhidmat kepada masyarakat walaupun mereka tahu, mereka tidak punyai keistimewaan yg serupa dengan pekerja tetap..
Pihak kerajaan perlu meneliti keputusan ini dgn lebih halus.apa kesan terus kepada mereka ini? apa akan jd dengan kemahiran yg mereka perolehi selama mereka bekerja dengan kerajaan? tidak ada langsungkah sumbangan mereka kepada kerajaan?
Kadang-kadang tu, pekerja kontrak ini lebih komited daripada pekerja tetap ini dalah keran merak tahu bahawasanya mereka boleh diberhentikan bila-bila masa jika performance mereka tidak baik atau tidak memuaskan bkn seperti pekerja ttp yg rasa kan diri mereka secure sampai ke mati tp bkn semualah tp mungkin jumlahnya lebih 50,000 kakitangan yg bersikap sedemikian..
saya berharap, pihak kerajaan fikir secara halus dan teliti ttg keputusan ini..kekal kan mereka dan gunakan kemahiran yg mereka ada utk memantapkan sistem penyampaian kerajaan..saya percaya tidak rugi serapkan mereka sebagai pekerja tetap kerana nilainya terlalu tinggi..
Adios..


hye, mlm td tepat kul 8 mlm saya keluar cycling buat pertama kalinya since beli MTB saya tu..saya cycling lebih kurang 40 km pergi balik dari umah saya di merlimau..laluan yg saya lalu, merlimau - serkam pantai - serkam darat - tedong - politeknik merlimau - merlimau..

mmg memenatkan lah sbb dh lama x push badan ni nk lasak ckit..mmg dah terasa kejang kat betis sebelah kiri n terpaksalah kayuh pelan2 n bykkan minum air..alhamdulillah semuanya ok..performance my bike mmg tip top tp ada ckit bunyi gak cranj dia n front disc dia..rasanya brake pad tu psg x betul sgt kot..yg lain semuanya tip top...

hari ni my wife balik dari johor..exciting gile nk jumpa buat hati sorang ni..rindu wei..siapa x sayang bini wei..ptg ni jmpt dia n belanja dia mkn kat tmpt yg dia request..hadiah birthday?..just wait n see..

k guys..melaka pagi ni hujan..hujan rahmat pagi jumaat..harap kehidupan kita pada hari ni dapat rahmat dari-Nya..Amin

Adios..

Wednesday, October 22, 2008

hye, suppose my wife dh balik hari ni dari johor tp dia kena attend management meeting kat pasir gudang plak smpi hari jumaat ni..sian isteri gue..dia phone sll mentioned sbb dia pnt..nk buat mcm mana kan dah kerja so xleh lah nak ngelak..nanti dia ok lah tu..hehehehe..tp tersa gak lah keboringan yang tahap memgila bile wife xde ni..rasa mcm boring lah..xtau nk ckp apa lagi selain word boring tu..sll nye mesti ada teman yg nk ckp2, tukar2 pendapat, tgk movie sama2 tiap2 malam..tp mggu ni rasa mcm BORING je..cepat le jumaat sayang oi...

hari ni birthday my wife yg ke-26 tahun...saya doakan yg terbaik utk my wife & diharapkan hubungan suami isteri kita ni kekal sepanjang hayat hendaknya, dimurahkan rezeki n sukses selalu...Amin..muahmuahmuah...tahun ni xtau le nk bg present apa kat my wife ni..ssh gak nk mikirkan hadiah apa yg best utk dia...jumaat ni dia balik nak buat surprise kat dia..hehehehe..idea dh ada tggl realisasi kan je..

hari ni byk buat kejer audit company, so sgt sibuk nk surf internet ni..mcm2 citer yg berlaku kat sekeliling kita ek sekarang ni..oh dunia..ku harapkan kau aman selamanya...Amin..jgnlah ada penyangak yg sanggup merosakkan keamanan kau ek..apa lah yg aku melalut ni ek..

Balik kejer td, terus gi Al-Iksan beli track suit ngan glove for cycling purpose..plan nk cycling mlm ni, sekali hujan daa..so harap2 esok mlm x hujan lah kan..esok nk ngayuh dari merlimau - serkam pantai - anjung batu pastu patah balik le..hehehehe..x sbr plak nk ngayuh ni..esok plan nk beli helmet plak..safety first...lupa plak, td ada beli baju lumines (baju safety yg reflect cahaya bila mkm tu le)..purpose dia utk safety rider bila cycling mlm2..

k guys...take care..Adios..

Tuesday, October 21, 2008

Superb played by berbatov and his partner last night..
2 goal from Berbatov ang 1 goal from rooney..
Glory..gloty..glory..

my new mtb..

sekarang ni nk beralh arah ke MTB plak..tgk mcm best je dorang ni punya xtvt..sgt adventure..so klu nk follow ini xtvt kena le beli satu MTB..so, ini lah hasilnya...

bike ni jelah yg mampu saya beli beb..tp performance dia mmg tip top lah..best sgt2..ptg semlm dah cuba ride this MTB, mmg mantap beb...shifting gear mmg smoth..absorber pun best..sesuailah ngan saya yg still beginner ni..

this week plan nk kayuh jauh ckit..nk explore duani ciptaan Illahi ni hah...InsyaAllah..

Adios..










Sunday, October 19, 2008

Pindah..

hye, last week xdpt nk posting a new post sbb bz nk pindah tempat kejer.. bukannya tukar company or what tp tukar dari bilik sebelah ke bilik bos ni hah..so internet connection mmg xpat last week sbb dpt desktop baru yg canggih..hehehe..so xyah le nk guna laptop lagi..dgn lcd skrin nye..perghh mmg best lah..terang sikit mata ni hah..
weekend xde apa xtvt yg menarik just lepak2 kat umah mertua kat pernu je..semalam gi seremban umah sedara kawin..lauk pauk mmg sedap kat majlis kenduri ni..tip top..
plan nak gi Motogp tp x kesampaian sbb abah saya dh akaj gi seremban..xpe2..next year saya akan gi juga Motogp ni..Amin..
k bro n sis..take care n see u next time..
Adios..

Tuesday, October 14, 2008

Adui..naper lah kerajaan negeri Melaka ni buta pilihan nk kurniakan gelaran Dato kat mamat India ni..Apalah sumbangan dia kat Malaysia ngan Melaka secara directly..Kadang2 tu mmg saya rasa kerajaan negeri ni buat keputusan sesedap hati je..xde nk buat usul periksa dulu..kurniakan lah gelaran tu kat org Malaysia yg lebih layak..Sbg contoh mcm Rosyam Nor anak jati negeri Melaka yg berasal dari Masjid Tanah yg kini ada ladang haiwan ternakan n blh dikatakan seorg jutawan skarang ni atau bagi ahli agama ke yg banyak berjasa kepada rakyat..

Stupid CM..kadang2 tu rasa dia ni mcm apa2 ntah dia buat demi nk jdkan Melaka ni negeri maju 2010 n menjadikan pelancongan sebagai teras..dengan pembinaan Eye on Melaka lah..Menara Taming sari lah..semua pakai duit rakyat..klu benda ni je maju tp hal ehwal rakyat terumbang ambing mmg out lah mamat ni next election kecuali kaki pembodek mamat ni je yg terus membodek..knp xnak upgrade facilities yg ada jd lebih baik?..ikan bakar kat negeri Melaka ada yg on-off..ada projek jd gajah putih mcm projek kat Pulau Melaka tu..Habis..Ahli2 Exco pun mcm buduh gak..main angguk je bila mamat ni nak buat apa2 projek..

Apa2 pun aku bangkang 150% klu mamat india yg kata muslim tp bersalib di dada ni dikurniakan
gelaran Dato..


p/s: aku dgr nk dpt gelaran dato kat Melaka ni boleh beli je..ada duit ko dpt le janji poket ORANG2 ni ada masuk le..

Adios..

Sunday, October 12, 2008

hye, at last jd gak dpt lepak ngan member uitm kat NZ wangsa maju..walaupun kedatangan xdelah ramai sgt tapi kecoh gak lah ngan gelak menghilai kitorang..yg dtg:

husry & wife
lan
zulkhairi (ashker)
anne
hilmiah
aida

tu je yg dpt hadir, xpe nnt saya nk plan meeting yg lebih havoc lagi pasni..ok, ada kejer nk buat ni..jumpa lagi di lain time k..

Adios..

Thursday, October 9, 2008

Malam semalam, kitorang satu ofis gi makan ikan bakar kat Anjung Batu Serkam..area ni mmg jarang org dtg tp dia punya food mmg tip top compare dgn umbai n restoran terapung..lebih kurang 30 org yg dtg semalam termasuk ada yg bawa keluarga masing2..mcm2 yg kita order..ikan siakap, jenahak, ikan pari, sotong, udang ngan sayur khailan n kangkong..mmg marbeles le kena plak ngan nasi lemak yg sampoi habis..nyum2..mengah wei..ingat baru nak diet tp x berjaya jugek..hehehehe..

tp kesian gak area anjung batu ni mcm org xtau sgtlah kawasan dia compare ngan dua tempat tadi..tak tau lak naper..state government buat2 x tau ke atau peniaga ni yg xamik kisah..ada 2-3 kedai yg kosong..xde org langsung..sian plak nengok..xpelah rezeki masing2 kan so kenalah terima hakikatnya..ermmm..

today, mcm biasa buat kerja yg biasa..solat jumaat, lunch kat kedai tempe..masuk opis sambung kojer pastu balik..malam karang dah nk gi kl...

Adios..

 

blogger templates | Make Money Online